προορισμός…γεύση!

Τα άχρωμα λαχανάκια παίρνουν γεύση από το γλυκό και πεντανόστιμο ταχίνι. Μια ελαφριά σαλάτα με πολύ γεύση.

pinit
0 Add to Favorites

ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΨΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ

Prep Time 15 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο ή το βούτυρο να ζεσταθεί

  2. Κόβω τα λαχανάκια στη μέση

  3. Ρίχνω το κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρω για 2-3 λεπτά

  4. Προσθέτω τα λαχανάκια και τα σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα

  5. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το ξύδι

  6. Προσθέτω τη μουστάρδα και το μπαχάρι και αδειάζω τα λαχανάκια σε χαρτί ψησίματος

  7. Κλείνω καλά το χαρτί σε σχήμα φακέλου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά

  8. Ανοίγω το πακέτο και βγάζω τα λαχανάκια σε μια σαλατιέρα

  9. Κρατάω τα ζουμάκια που έχουν βγάλει για να τα χρησιμοποιήσω στη σάλτσα

  10. Για την σάλτσα με ταχίνι: Βάζω σε ένα μπολ το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το χυμό των λεμονιών και χτυπάω με το σύρμα

  11. Προσθέτω τα ζουμάκια από των ψήσιμο των λαχανικών και συνεχίζω το χτύπημα

  12. Αν είναι πολύ σφιχτή η σάλτσα προσθέτω 2-3 κουταλιές της σούπας νερό

  13. Περιχύνω τα λαχανάκια με τη σάλτσα ταχίνι και σερβίρω

dina nikolaou