Tα πιο νόστιμα σνακ για τα παιδιά με ένα σούπερ αλεύρι με υψηλή διατροφική αξία. Αν δεν σας αρέσει το καρύδι -αν και ταιριάζει απόλυτα με το παντζάρι- μπορείτε να βάλετε αμύγδαλο ή φουντούκι.
διχρωμα ψωμακια με μπεϊκον
Περιγραφή
Tα πιο νόστιμα σνακ για τα παιδιά με ένα σούπερ αλεύρι με υψηλή διατροφική αξία. Αν δεν σας αρέσει το καρύδι -αν και ταιριάζει απόλυτα με το παντζάρι- μπορείτε να βάλετε αμύγδαλο ή φουντούκι.Υλικά
Για την κόκκινη ζύμη
Για τη ζύμη καρυδιού
Για το ψήσιμο
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Για την κόκκινη ζύμη:
-
Πασπαλίζω την μαγιά στην χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Την αφήνω για 15 λεπτά. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αυγό, το βούτυρο, τα παντζάρια και το αλάτι και ανακατεύω. Προσθέτω το αλεύρι και το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνω τα υλικά για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη.
Για την ζύμη καρυδιού:
-
Ακολουθώ την ίδια διαδικασία όπως και με την κόκκινη ζύμη, αφήνοντας μόνο το μπέικον το οποίο θα χρησιμοποιήσω αργότερα. Σκεπάζω τις δύο ζύμες με καθαρή πετσέτα και τις αφήνω για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Για τα ψωμάκια:
-
Τοποθετώ τις δύο ζύμες σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβω την κάθε μια σε 10 ίσα μέρη. Δουλεύω με τα χέρια τα κομμάτια της κάθε ζύμης φτιάχνοντας μακριά κορδόνια. Τυλίγω τα «καρυδένια» κορδόνια με 1 λωρίδα μπέικον το καθένα και κατόπιν, τυλίγω ένα καρυδένιο και ένα κόκκινο μαζί.
-
Βάζω τα δίχρωμα ψωμάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζω με πετσέτα. Τα αφήνω για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Aλείφω τα ψωμάκια με το χτυπημένο αυγό και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
User Reviews
Terrific