προορισμός…γεύση!

Αν δεν βρούμε ή δεν μας αρέσει το χαλούμι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο λαστιχωτό τυρί, όπως ταλαγάνι ή φορμαέλλα Αράχοβας.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΛΑΔΟΞΙΔΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Prep Time 30 min Cook Time 12 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 12 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Λαδόξιδο: Σε ένα μπολάκι βάζω τα υλικά για το λαδόξιδο και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι για να ενωθούν

  2. Σαλάτα: Προθερμαίνω το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

  3. Λαδώνω ελάχιστα ένα αντικολλητικό ταψάκι και απλώνω εκεί τις φέτες από χαλούμι, σε μονή στρώση

  4. Τις ψήνω για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά

  5. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και πασπαλίζω τις φέτες με το μαυροσούσαμο

  6. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, το καρότο και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύω

  7. Περιχύνω με τη μισή ποσότητα από το λαδόξιδο και ανακατεύω ξανά

  8. Αδειάζω τη σαλάτα σε μια φαρδιά πιατέλα (ή τη μοιράζω σε ατομικά πιάτα)

  9. Βάζω πάνω στη σαλάτα τις φέτες από χαλούμι, περιχύνω με το υπόλοιπο λαδόξιδο και σερβίρω αμέσως

Δείτε επίσης...