Αυτό η πιτούλα είναι κάτι σαν τάρτα τατέν με ροδάκινα και καρύδα. Αν το διατηρήσετε σε γυάλινη θήκη για κέικ ή σε μεταλλικό κουτί, θα μείνει ζουμερό και νόστιμο για σχεδόν 1 εβδομάδα.

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Πλένω καλά και σκουπίζω τα ροδάκινα
-
Τα κόβω στη μέση και αφαιρώ το κουκούτσι
-
Τα κόβω σε λεπτά φετάκια και τα αφήνω στην άκρη
-
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα 125 γρ
-
βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα σχετικά αφράτο μείγμα
-
Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι το μείγμα να γίνει ξανά αφράτο
-
Ρίχνω την καρύδα και τη βανίλια και χτυπάω λίγο ακόμα
-
Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, χτυπώντας καλά σε χαμηλή ταχύτητα, για 2 – 3 λεπτά
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Στρώνω ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα στον πυθμένα ενός μικρού ταψιού με διάμετρο 24 – 26 εκ
-
Εκεί στρώνω τις φέτες των ροδάκινων φροντίζοντας να μισοκαλύπτει η μια την άλλη και να σκεπαστεί καλά όλο ο πάτος του ταψιού
-
Σκορπίζω επάνω τους τα 50 γρ
-
ψιλοκομμένο βούτυρο
-
Ψήνω το κέικ για περίπου 45 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει για λίγα λεπτά
-
Το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα, ώστε στην επιφάνειά του να βρίσκονται τα ροδάκινα
-
Σερβίρω αμέσως
Supreme