προορισμός…γεύση!

Αυτό η πιτούλα είναι κάτι σαν τάρτα τατέν με ροδάκινα και καρύδα. Αν το διατηρήσετε σε γυάλινη θήκη για κέικ ή σε μεταλλικό κουτί, θα μείνει ζουμερό και νόστιμο για σχεδόν 1 εβδομάδα.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ

Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 45 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω καλά και σκουπίζω τα ροδάκινα

  2. Τα κόβω στη μέση και αφαιρώ το κουκούτσι

  3. Τα κόβω σε λεπτά φετάκια και τα αφήνω στην άκρη

  4. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα 125 γρ

  5. βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα σχετικά αφράτο μείγμα

  6. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι το μείγμα να γίνει ξανά αφράτο

  7. Ρίχνω την καρύδα και τη βανίλια και χτυπάω λίγο ακόμα

  8. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, χτυπώντας καλά σε χαμηλή ταχύτητα, για 2 – 3 λεπτά

  9. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  10. Στρώνω ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα στον πυθμένα ενός μικρού ταψιού με διάμετρο 24 – 26 εκ

  11. Εκεί στρώνω τις φέτες των ροδάκινων φροντίζοντας να μισοκαλύπτει η μια την άλλη και να σκεπαστεί καλά όλο ο πάτος του ταψιού

  12. Σκορπίζω επάνω τους τα 50 γρ

  13. ψιλοκομμένο βούτυρο

  14. Ψήνω το κέικ για περίπου 45 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει για λίγα λεπτά

  15. Το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα, ώστε στην επιφάνειά του να βρίσκονται τα ροδάκινα

  16. Σερβίρω αμέσως

Keywords: ροδακινοπιτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση