Η ποσότητα είναι αρκετή για 2 μεγάλες πίτσες. Εσείς μπορείτε να τη διαιρέσετε και να φτιάξετε μια μεγάλη πίτσα. Το αλεύρι χαρουπιού είναι πολύ υγιεινό και ιδιαίτερο. Δοκιμάστε το και σε γλυκές παρασκευές που σου δίνει έντονες «νότες» σοκολάτας.
πιτσα χαρουπιου με λουκανικο & σπανακι
Περιγραφή
Η ποσότητα είναι αρκετή για 2 μεγάλες πίτσες. Εσείς μπορείτε να τη διαιρέσετε και να φτιάξετε μια μεγάλη πίτσα. Το αλεύρι χαρουπιού είναι πολύ υγιεινό και ιδιαίτερο. Δοκιμάστε το και σε γλυκές παρασκευές που σου δίνει έντονες «νότες» σοκολάτας.Υλικά
Για τη ζύμη
Για την γέμιση
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Για τη ζύμη:
-
Βάζω σε ένα μπολ τη μαγιά με λίγο από το μετρημένο νερό και ανακατεύω για να διαλυθεί. Την αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και προσθέτω το μείγμα της μαγιάς. Προσθέτω τη ζάχαρη, και λίγο από το νερό και ξεκινάω να ζυμώνω. Προσθέτω το αλάτι, το Lurpak, το θυμάρι και το λιναρόσπορο και μόλις σκορπίσουν στο μείγμα προσθέτω και το υπόλοιπο νερό. Αδειάζω το μείγμα στον πάγκο της κουζίνας, πασπαλίζω με λίγο αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
-
Kόβω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Βουτυρώνω με αρκετό Lurpak soft, 2 λαμαρίνες του φούρνου και ανοίγω τις 2 ζύμες σε φύλλα ανάλογα με το μέγεθος των ταψιών. Στρώνω τις ζύμες στις λαμαρίνες και τις αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
Για τη γέμιση:
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το Lurpak soft να ζεσταθεί. Ρίχνω το σπανάκι και το σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω το σπανάκι σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
Για τις πίτσες:
-
Μοιράζω το σπανάκι στις δύο πίτσες και το απλώνω να σκορπίσει σε όλη την επιφάνεια. Με ένα κουτάλι μοιράζω το τυρί κρέμα και το απλώνω. Σκορπίζω τα λουκάνικα, τα ντοματίνια και τις φέτες Havarti κομμένες σε λωρίδες. Πασπαλίζω με θυμάρι και βασιλικό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
User Reviews
Tastes great!