[email protected] με την Ντίνα – 24/2/2018

0
Add to Favorites
πενες με καραμελωμενα κρεμμυδια και μπλε τυρι δανιας
Περιγραφή
[email protected] με την Ντίνα – 24/2/2018Υλικά
Για τις πέννες
Για το crumble ψωμιού
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Οδηγίες
Video
Ανενεργό
Ενεργό
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πένες al dente. Κρατάμε 5 κουτάλες της σούπας από το βράσιμο των ζυμαρικών, σουρώνουμε τις πένες και τις διατηρούμε ζεστές.
-
Βάζουμε στο μούλτι το ψωμί και το θρυμματίζουμε σε ψίχουλα. Τα βγάζουμε σε ένα μπολ και θρυμματίζουμε τα φουντούκια.
-
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε τα ψίχουλα στο τηγάνι και αρχίζουμε να τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα φουντούκια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καβουρδιστούν καλά. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αδειάζουμε σε ένα πιάτο.
-
Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών. Ρίχνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μπλε τυρί σε μεγάλα κομμάτια και μόλις πάρουν βράση τα υλικά προσθέτουμε τις πένες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2-3 λεπτά.
-
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τα ψίχουλα ψωμιού, λίγο επιπλέον μπλε τυρί Δανίας και φρέσκο θυμάρι.
Exceptional!