Αυτά τα βουτυράτα κανταϊφάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σας υπόσχομαι ότι αν τα δοκιμάσετε θα τα λατρέψετε αφού το τραγανό κανταΐφι με τα φιστίκια και η αφράτη κρέμα είναι «αχτύπητος» συνδυασμός.
κανταϊφακια με τυρι κρεμα και φιστικι αιγινης
Περιγραφή
Αυτά τα βουτυράτα κανταϊφάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σας υπόσχομαι ότι αν τα δοκιμάσετε θα τα λατρέψετε αφού το τραγανό κανταΐφι με τα φιστίκια και η αφράτη κρέμα είναι «αχτύπητος» συνδυασμός.Υλικά
Για την κρέμα
Για το σιρόπι
Για το σερβίρισμα
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Οδηγίες
Video
Ανενεργό
Ενεργό
Για το σιρόπι:
-
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
Για τα ταρτάκια:
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις. Βγάζω το κανταϊφι από τη συσκευασία του και με ένα μαχαίρι το ψιλοκόβω. Το βάζω σε ένα μπολ και το ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου για να βραχεί καλά όλο το φύλλο. Προσθέτω το τριμμένο φιστίκι και συνεχίζω το ανακάτεμα για να φτιάξω ένα μείγμα που να μοιάζω με χοντρά ψίχουλα.
-
Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι για μάφινς. Ρίχνω αρκετή ποσότητα από το μείγμα του κανταϊφιού και με τα χέρια μου το πιέζω για να καλύψω τον πάτο και τα τοιχώματα. Ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Βγάζω τα ταρτάκια από το φούρνο και με ένα κουτάλι τα ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα:
-
Βάζω την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.Βάζω σε ένα μπολ, το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάω με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτω σταδιακά την κρύα κρέμα και ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
-
Αδειάζω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τα κρύα ταρτάκια.Πασπαλίζω με φυστίκια Αιγίνης και σκορπίζω γλυκό κουταλιού βύσσινο.
User Reviews
Really good!
Really good!