προορισμός…γεύση!

\n

\n

Τα τριανταφυλλάκια είναι η αδυναμία μου… Αυτά τα τριανταφυλλάκια είναι από τα πιο αγαπημένα μου… Τραγανά και βουτυράτα με πλούσια σε γεύση που θα σας ξετρελλάνουν.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

γεμιστα τριανταφυλλακια με φιλετο γαλοπουλας & κρεμα

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 41 λεπτά. Servings: 12 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Τα τριανταφυλλάκια είναι η αδυναμία μου… Αυτά τα τριανταφυλλάκια είναι από τα πιο αγαπημένα μου… Τραγανά και βουτυράτα με πλούσια σε γεύση που θα σας ξετρελλάνουν.

Υλικά

Για τα τριανταφυλλάκια

Για την γέμιση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση:

  1. Βάζω σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτω το ζεστό γάλα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

    blank
  2. Αποσύρω από την φωτιά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μοσχοκάρυδο. Αδειάζω την κρέμα σε μια μπασίνα, σκεπάζω με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.

    blank

Για τα τριανταφυλλάκια:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για μάφινς και την αφήνω στην άκρη.

    blank
  2. Αφαιρώ τη μεμβράνη από την κρέμα και προσθέτω τη μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύω καλά. Κόβω τα φιλέτα γαλοπούλας στη μέση.

    blank
  3. Στρώνω ένα φύλλο Βυρητού στον πάγκο της κουζίνας και το διπλώνω από τη μακριά πλευρά στη μέση και μετά πάλι στη μέση, δημιουργώντας μια μακριά λωρίδα Βουτυρώνω καλά και με ένα κουτάλι απλώνω κατά μήκος 2 γεμάτες κουταλιές κρέμα. Τοποθετώ μια σειρά κομμένες φέτες φιλέτου γαλοπούλας έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες από το φύλλο.

    blank
  4. Διπλώνω ένα ακόμη φύλλο Βυρητού με τον ίδιο τρόπο που δίπλωσα και το πρώτο (πρώτα στη μέση από τη μακριά πλευρά και μετά πάλι στη μέση) και το τοποθετώ επάνω στα στρωμένα υλικά. Βουτυρώνω καλά και σηκώνοντας τη μια άκρη της λωρίδας, τυλίγω σε χαλαρό ρολό. Μεταφέρω το ρολό στο ταψάκι και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά.

    blank
  5. Βουτυρώνω τα ρολά με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 12


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: γεμιστα τριανταφυλλακια φιλετο γαλοπουλας κρεμα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση