προορισμός…γεύση!

\n

\n

Τα τριανταφυλλάκια είναι η αδυναμία μου… Αυτά τα τριανταφυλλάκια είναι από τα πιο αγαπημένα μου… Τραγανά και βουτυράτα με πλούσια σε γεύση που θα σας ξετρελλάνουν.

γεμιστα τριανταφυλλακια με φιλετο γαλοπουλας & κρεμα

γεμιστα τριανταφυλλακια με φιλετο γαλοπουλας & κρεμα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 20 mins Rest Time 1 min Total Time 41 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 12 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Τα τριανταφυλλάκια είναι η αδυναμία μου… Αυτά τα τριανταφυλλάκια είναι από τα πιο αγαπημένα μου… Τραγανά και βουτυράτα με πλούσια σε γεύση που θα σας ξετρελλάνουν.

Υλικά

Για τα τριανταφυλλάκια

Για την γέμιση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τη γέμιση:

  1. Βάζω σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτω το ζεστό γάλα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
  2. Αποσύρω από την φωτιά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μοσχοκάρυδο. Αδειάζω την κρέμα σε μια μπασίνα, σκεπάζω με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.

Για τα τριανταφυλλάκια:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για μάφινς και την αφήνω στην άκρη.
  2. Αφαιρώ τη μεμβράνη από την κρέμα και προσθέτω τη μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύω καλά. Κόβω τα φιλέτα γαλοπούλας στη μέση.
  3. Στρώνω ένα φύλλο Βυρητού στον πάγκο της κουζίνας και το διπλώνω από τη μακριά πλευρά στη μέση και μετά πάλι στη μέση, δημιουργώντας μια μακριά λωρίδα Βουτυρώνω καλά και με ένα κουτάλι απλώνω κατά μήκος 2 γεμάτες κουταλιές κρέμα. Τοποθετώ μια σειρά κομμένες φέτες φιλέτου γαλοπούλας έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες από το φύλλο.
  4. Διπλώνω ένα ακόμη φύλλο Βυρητού με τον ίδιο τρόπο που δίπλωσα και το πρώτο (πρώτα στη μέση από τη μακριά πλευρά και μετά πάλι στη μέση) και το τοποθετώ επάνω στα στρωμένα υλικά. Βουτυρώνω καλά και σηκώνοντας τη μια άκρη της λωρίδας, τυλίγω σε χαλαρό ρολό. Μεταφέρω το ρολό στο ταψάκι και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Βουτυρώνω τα ρολά με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Keywords: γεμιστα τριανταφυλλακια φιλετο γαλοπουλας κρεμα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Supreme