προορισμός…γεύση!

Με τις μεγάλες ζέστες σκεφτόμαστε συνήθως να φάμε ένα παγωτό, για να δροσιστούμε. Αν φέτος αποφασίσατε να προσέξετε τα πολλά λιπαρά τότε γιατί όχι να μην επιλέξετε μια ωραία και παγωμένη γρανίτα; Είναι ότι καλύτερο για το καλοκαίρι: είναι εύκολο, πολύχρωμο, και προσαρμόζονται για όλα τα γούστα!

Μπορείτε να φτιάξετε μια γρανίτα χωρίς κάποια ειδική μηχανή
Για να γιορτάσουμε το καλοκαίρι, μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη, φρουτώδες γρανίτα! Σε μια σαλατιέρα, βάλτε 250 ml χυμό φρούτων. Σας συνιστώ τα κόκκινα φρούτα, θα έχετε έτσι μια αξέχαστη γρανίτα! Αν θέλετε λοιπόν μια γρανίτα με κόκκινα φρούτα ρίξτε 250 ml χυμό βατόμουρου και σιρόπι κερασιού (μια κουταλιά της σούπας αρκεί). Προσθέστε 100 ml νερό, ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για δύο ώρες. Μη ξεχάσετε να ξύνετε το μείγμα σας με ένα πιρούνι κάθε μισή ώρα για να σχηματιστούν σαν μικροί πάγοι. Όταν το μείγμα σας αποκτήσει μια ομοιογενή υφή, σερβίρετε αμέσως και απολαύστε με ένα χοντρό καλαμάκι.

Φτιάξετε μια γρανίτα με το μπλέντερ
Όταν σκεφτόμαστε γρανίτα, μας έρχεται αμέσως στο μυαλό πολλά χρώματα και ζέστη… αν είχε και λιγότερες θερμίδες θα ήταν το ιδανικό! Σας έχω ετοιμάσει μια ελαφριά γρανίτα. Γι’ αυτό καθαρίστε περίπου 350 γραμμάρια φρούτων και κόψτε τα σε κομμάτια. Αν σας αρέσουν τα εξωτικά φρούτα, μη διατάξετε να φτιάξετε ένα γλυκό και τροπικό μείγμα! Σε ένα μπλέντερ, κόψτε μισό μάνγκο σε κύβους και ρίξτε τον πολτό δύο φρούτων τους πάθους. Σας αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις; Αν ναι, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Ρίξτε και 125 ml ανθρακούχο νερό και 50 γραμμάρια θρυμματισμένο πάγο και ανακατέψτε τα όλα μέχρι να αποκτήσετε μια υφή όπως τα κρύσταλλα χιονιού.

Γρανίτα καρπούζι

Το δροσερό καρπούζι, γίνεται δροσερότερο αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια αν τη σερβίρετε σε χωνάκι ή τη διακοσμήσετε με μικρές μπάλες φρέσκου καρπουζιού.

Γρανίτα με το αγαπημένο σας αναψυκτικό!
Διαλέξετε το αγαπημένο σας αναψυκτικό, για παράδειγμα τη Coca-Cola…! Το μπουκάλι σας πρέπει να είναι καλά κλειστό. Ανακινήστε πολύ έντονα για 5 έως 10 δευτερόλεπτα το μπουκάλι και στη συνέχεια βάλτε το στην κατάψυξη για 3 έως 4 ώρες. Προσοχή το υγρό σας δεν πρέπει να παγώσει.
Βγάλτε το μπουκάλι από την κατάψυξη και ανοίξτε το (στο νεροχύτη φυσικά) για λίγα δευτερόλεπτα και βάλτε ξανά το καπάκι. Γυρίστε ανάποδα το μπουκάλι για να δείτε αν έχει κρυσταλλώσει… Αν εμφανιστούν μικρά κρύσταλλα, η γρανίτα σας είναι έτοιμη!

Γρανίτα με καφέ

Ένα ελαφρύ και δροσιστικό και χωνευτικό επιδόρπιο που να κλείσει ιδανικά το γεύμα.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *