destination taste!

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η εταιρεία θέλησε να πουλήσει ένα μεγάλο κομμάτι βουτύρου κακάο, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί για την κανονική παρασκευή της παραδοσιακής σοκολάτας.

Ποια είναι όμως τα συστατικά της
Όπως και η μαύρη σοκολάτα ή η γάλακτος, η λευκή σοκολάτα περιέχει βούτυρο κακάο, ένα συστατικό απαραίτητο για να λιώσει στο στόμα, μαζί με ζάχαρη, σκόνη γάλακτος και μερικές φορές βανίλια. Σε αντίθεση με την κλασική σοκολάτα, δεν περιέχει κακαόμαζα, που δίνει αυτή τη χαρακτηριστική γεύση. Ορισμένοι θεωρούν πως η λευκή σοκολάτα δεν είναι σοκολάτα επειδή δεν περιέχει θρυμματισμένους κόκκους κακάο.
Πάντως , οι αυστηροί ευρωπαϊκοί κανονισμοί, επιβάλλουν ελάχιστες ποσότητες για κάθε ένα από τα συστατικά. Επομένως, η λευκή σοκολάτα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20% βούτυρο κακάο, 1% γαλακτοκομικό προϊόν όπως το γάλα, κρέμα ή βούτυρο, συμπεριλαμβανομένων 3,5% λιπαρών γάλακτος.

Τα πλεονεκτήματα της λευκής σοκολάτας
Ναι… έχει και πλεονεκτήματα που αξίζει να τα γνωρίζουμε. Μεταξύ άλλων, είναι χαμηλή σε χοληστερόλη και νάτριο και πολύ πλούσια σε ασβέστιο, απαραίτητο στοιχείο για τα οστά και τα δόντια. Περιέχει φώσφορο, στοιχείο απαραίτητο για την ενέργεια του οργανισμού μας όλη την ημέρα.
Η σοκολάτα αυτή χρησιμοποιείτε πολύ και στην ζαχαροπλαστική. Η ουδέτερη γεύση της, επιτρέπει να συνδυαστεί με πολλές άλλες γεύσεις όπως τα κόκκινα φρούτα, τα φιστίκια ή τα αποξηραμένα φρούτα. Φτιάξτε πεντανόστιμες γκανάς, σε cheesecakes, παρέα με εξωτικά φρούτα αλλά και παγωτά. Εν ολίγοις, φαντασία να υπάρχει και διάθεση και μπορείτε να φτιάξετε ότι θέλετε!


Related Posts

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

Αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού με δυνατό άρωμα και έντονη γεύση. Ανάλογα με το χρώμα τους και τη γεύση τους έχουμε διάφορες ποικιλίες. Εκτός από τα κλασσικά χρυσοκόκκινα ροδάκινα, έχουμε τα νεκταρίνια, τους γιαρμάδες, τα λευκόσαρκα… Απολαύστε τα όλα σε διάφορες συνταγές τώρα που είναι στα […]

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

Η διατήρηση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού εξασφαλίζεται όχι μόνο από την ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών αλλά και εκείνη των υγρών. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, η ανάγκη για επαρκή πρόσληψη νερού αυξάνεται, μιας και η έντονη εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει […]