προορισμός…γεύση!

Στην ασφυκτικά  γεμάτη αίθουσα Φαίδρα του St.George Lycabettus Lifestyle Hotel στην Αθήνα, συνεργάτες και φίλοι γιόρτασαν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου την επίσημη παρουσίαση του νέου μου βιβλίου μαγειρικής, με τίτλο Dina’s Bakery, My best recipes, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τις καλύτερες και πιο πετυχημένες συνταγές μου, βασισμένες στο αρχέγονο υλικό όπου οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις… Το αλεύρι…  Τη φωτογράφιση του βιβλίου υπογράφει ο φωτογράφος Παναγιώτης Μπελτζινίτης, το food styling η Γωγώ Νικολάου ενώ η πρώτη ύλη για όλες τις συνταγές, ήταν τα περίφημα άλευρα Μύλοι Δάκου.

Το βιβλίο προλόγισαν η Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), η Αλεξία Κεφαλά, δημοσιογράφος (Le Figaro, Τα Νέα), η Κατερίνα Δάκου, ιδιοκτήτρια της Αλευροβιομηχανίας «Μύλοι Δάκου», η Ειρήνη Βασιλοπούλου, νομικός-επιχειρηματίας και η Ελένη Τσολάκη, δημοσιογράφος-παρουσιάστρια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των εκδόσεων Μίνωας, Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνωριμία του μαζί μου και τόνισε την άψογη συνεργασία μας κατά την έκδοση του βιβλίου. Ξεχωριστή παρέμβαση έκανε και ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου που τόνισε τον «μαμαδίστικο» χαρακτήρα και την αυθεντικότητα των συνταγών αυτού του βιβλίου.

Μεγάλη η συγκίνηση που με κατέκλεισε αφού το βιβλίο αυτό είναι ένα όνειρο που ξεκινά από την παιδική μου ηλικία… Τότε, που η γιαγιά Κωνστάντω με έβαζε με τα μικρά μου χεράκια να ανακατεύουν το αλεύρι πριν ξεκινήσει το ζύμωμα. Σίγουρα, αν ζούσα έναν αιώνα πριν, αυτές τις συνταγές, θα κατέγραφα σε ένα ρομαντικό, λουλουδάτο τετραδιάκι, για να μην ξεχαστούν και να τις κληροδοτήσω σε αυτούς που αγαπώ. Είναι ένα βιβλίο συνταγών, αλλά κυρίως ένα βιβλίο στιγμών από τη ζωή μου.

Στην παρουσίαση έδωσε το «παρών» πλήθος επώνυμων φίλων και συνεργατών μου οι οποίοι απόλαυσαν τα πλούσια εδέσματα των ευγενικών χορηγών της βραδιάς. Αλμυρές λιχουδιές με εξαιρετικά άλευρα Μύλοι Δάκου, κρασιά από το οινοποιείο Muses Estate, μανιάτικα λαλάγγια από το Alexia’s Coffee & Food Collection, αλλαντικά Mπούμπας και παραδοσιακά προϊόντα Λήμνου από την εταιρία Χρυσάφη.

Αναζητήστε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *