destination taste!

MUFFINS ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

MUFFINS ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

MUFFINS ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 12
: 10 min
: 20 min

Αφράτα και υδαρά muffins με 2 κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Φυσικά τα φρούτα μπορείτε να τα αντικαταστήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Συνδυάστε φράουλες με βατόμουρα, κεράσια με μύρτιλα ή και ρόδι με μήλο.

Υλικά
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 50 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζ. φρέσκα μούρα ή φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλα
  • ½ φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
  • Λίγο βούτυρο Lurpak για το άλειμμα της φόρμας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βουτυρώνω ελαφρά μια φόρμα για μάφινς και τοποθετώ από 1 χάρτινη θήκη στην κάθε θέση. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το σπορέλαιο και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χαμηλώνω την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτω τα στεγνά υλικά σε 3 δόσεις.
  • Βήμα 4 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας, τα μούρα και τα μύρτιλα. Ανακατεύω με μια μαρίζ για να σκορπίσουν στο μείγμα και το μοιράζω στις χάρτινες θήκες.
  • Βήμα 5 Ψήνω στο φούρνο για 20-22 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή αποσύρω από το φούρνο. Τα αφήνω στο ταψάκι για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρω.

Related Posts

10 ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΒΑΡΟΣ

10 ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΒΑΡΟΣ

Οι γιαγιάδες μας δεν είναι μόνο για να μας δίνουν συμβουλές για το πώς θα κάνουμε τα ασημικά να λάμψουν ή πώς θα σώσουμε το φαγητό που μας παράπεσε το αλάτι. Έχουν και κάποια κρυμμένα μυστικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε τα παραπάνω […]

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

«Κολασμένη» τούρτα με πλούσια γεύση σοκολάτας αλλά και τη δροσιά της φράουλας και της μπανάνας. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινα μούρα, κεράσια ή και μύρτιλα.



Subscribe