destination taste!

MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ

MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ

MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ

: 20-24
: 20 min
: 18 min

Υδαρά και νόστιμα muffins μπανάνας και γλάσο που μοσχομυρίζει βούτυρο. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε δύο διαφορετικά γλάσα αν κάνετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας το βούτυρο με φρέσκο τυρί κρέμα. Θα είναι πιο υπόξινο και θα «κοντράρει» με τη γλύκα της μπανάνας.

Υλικά
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή, ψιλή
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 3 μπανάνες, λιωμένες
  • 60 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το γλάσο
  • 90 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 2-4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη διακόσμηση
  • Φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φετάκια
  • Χρωματιστή τρούφα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα muffins: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Μοιράζω 12 χάρτινες θήκες σε ένα ειδικό ταψάκι για μάφινς.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ρίχνω τα στεγνά υλικά στον κάδο. Μόλις αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτω εναλλάξ τις λιωμένες μπανάνες και την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί ένα υδαρό και κολλώδες μείγμα. Τέλος, προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω.
  • Βήμα 4 Μοιράζω το μείγμα στις χάρτινες θήκες φροντίζοντας να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους. Ψήνω τα μάφινς για 18-20 λεπτά. Βγάζω τα μάφινς σε σχάρα να κρυώσουν και ξαναγεμίζω τις θήκες με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Βήμα 5 Για το γλάσο: Βάζω την κοσκινισμένη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και την βανίλια και χτυπάω με το μίξερ χειρός προσθέτοντας σταδιακά από 2 έως 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό, κρεμώδες γλάσο.
  • Βήμα 6 Μοιράζω το γλάσο στα κρύα μάφινς και διακοσμώ με φετάκια από φρέσκες φράουλες και χρωματιστή τρούφα.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Ένας υπέροχος κορμός αρκετά διαφορετικός από τον κλασσικό σοκολατένιο. O πουρές φυστικιών είναι που δίνει την πιο έντονη γεύση.