ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO
Ένα επιδόρπιο ελαφρύ και απίστευτα αρωματικό. Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε τα μπαχαρικά με αυτά τις αρεσκείας σας, κρατώντας μόνο τα ξύλα κανέλας. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.
Υλικά
- 20 μανταρίνια Κλημεντίνες, ψιλόφλουδα
- 500 ml Peleano Sparkling Rosé*
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 4 ξυλάκια κανέλας
- 3 αστεροειδής γλυκάνισους
- 4-5 σπόρους κάρδαμο
- 3-4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- *Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό, γλυκό κρασί
Διαδικασία
- Βήμα 1 Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το Peleano, την κανέλα, τους αστεροειδής γλυκάνισους, το κάρδαμο και τη ζάχαρη και βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).
- Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Βήμα 3 Καθαρίζω τα μανταρίνια από τη φλούδα τους και με προσοχή, αφαιρώ όσες περισσότερες λευκές μεμβράνες μπορώ. Τα τοποθετώ στριμωχτά σε ένα πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς. Ραντίζω με το σιρόπι και σκορπίζω το θυμάρι και τη βανίλια.
- Βήμα 4 Σκεπάζω με αλουνόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.