προορισμός…γεύση!

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, πραγματικά, ολόκληρος ο χώρος του Yolenis, μοσχομύρισε πεντανόστιμα, μερακλήδικα λουκάνικα Μουτεβελής. Μαζί μας βρέθηκε το «νέο» αίμα της εταιρίας, η Κάτια για να μας μιλήσει για την ιστορία της οικογένειας που ξεκίνησε από στην Καλαμάτα.
Ο παππούς ξεκινώντας να φτιάχνει χειροποίητα λουκάνικα με πορτοκάλι ανεβαίνει το ’70 στην Αθήνα και αρχίζει να παραδίδει πόρτα πόρτα, ότι με κόπο, παρασκεύαζε στο μικρό εργαστήριό του.
Ακολούθως ο γιος, παραλαμβάνει την βιοτεχνία και την επεκτείνει, παράγοντας νέες γεύσεις και μεγαλύτερη ποικιλία. Φτάνοντας στο σήμερα, οι κόρες Κάτια και Πένη, δίνουν νέα πνοή δημιουργώντας μοντέρνες γεύσεις που πραγματικά ήταν μια έκπληξη για μένα.
Λουκάνικα με φέτα και λιαστή ντομάτα, λουκάνικα με σταμναγκάθι αλλά και όλες οι κλασσικές γεύσεις που ήδη γνώριζα, φτιαγμένες πάντα με την παραδοσιακή συνταγή του παππού, από φρέσκο κρέας, μυρωδικά και φυσικό έντερο.
Οι συνταγές που δημιούργησα, πραγματικά, μοναδικές. Πάντα με κυρίαρχο στοιχείο τα λουκάνικα, απολαύσαμε μια Στραπατσάδα με λουκάνικα γεμιστά με φέτα και λιαστή ντομάτα, Μπιφτέκια με μοσχαρίσιο λουκάνικο και πατάτες με μουστάρδα αλλά και ένα σπετσοφάι με πρασάτο λουκάνικο που μας απογείωσε.
Όσο για τα λουκάνικα με σταμναγκάθι καθώς και τα Τζουμαγιάς, τα απολαύσαμε ψητά στο φούρνο. Τέλειοι μεζέδες με εγγύηση.

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: