destination taste!

19 Απριλίου: Ζαχαρωμένο μάθημα με Lazaris Distillery & Artisan Sweets

19 Απριλίου: Ζαχαρωμένο μάθημα με Lazaris Distillery & Artisan Sweets

Την Πέμπτη 19 Απριλίου, ο αγαπημένος μου Κωνσταντίνος Λάζαρης, ήρθε από την Κέρκυρα για να μας μιλήσει για τα εξαιρετικά προϊόντα της Lazaris Distillery & Artisan Sweets.
Μας μίλησε για την ιστορία του, όταν 13 χρόνια πριν, αποφάσισε να ασχοληθεί με την παραγωγή του λικέρ από κουμκουάτ, το αγαπημένο «μίνι» φρουτάκι της Κέρκυρας.
Τα περισσότερα όμως, μας τα διηγήθηκε η Μαριάννα Κομιτοπούλου που αγάπησε τα προϊόντα και φροντίζει να τα κάνει διάσημα παντού.
Στην Κέρκυρα ο Κωνσταντίνος διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για την παραγωγή του διάσημου λικέρ και όχι μόνο. Μάντολες, γλυκό κουταλιού, μαρμελάδες, μαντολάτα, συκομαΐδα είναι μερικά από τα περίφημα προϊόντα του που είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε αλλά και να τα προσθέσουμε σε εφάνταστες συνταγές.
Μια δροσερή σαλάτα με ωμές αγκινάρες και βινεγκρέτ με μαρμελάδα κουμκουάτ, ένα τρυφερό ψαρονέφρι με μαραθόσπορο και σάλτσα συκομαΐδας αλλά και για το τέλος… μια μεγαλειώδη σαρλότ με λικέρ και μάντολες κουμκουάτ.


Related Posts

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής μας το σπανάκι και ακόμα μεγαλύτερη η ιστορία του. Πιστεύετε ότι κατάγεται από την Περσία και μέχρι τον 12ο αιώνα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Το σπανάκι το καταναλώνουμε σχεδόν όλο το χρόνο αλλά η σπορά του […]