destination taste!

ΤΑ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ «ΔΕΚΑΡΑΚΙ» ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΘΥΣΤΙΚΟ DINER CLASS

ΤΑ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ «ΔΕΚΑΡΑΚΙ» ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΘΥΣΤΙΚΟ DINER CLASS

Ένα μεθυστικό σεμινάριο με θέμα τα μονοποικιλιακά τσίπουρα Δεκαράκι, είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την ξεχωριστή βραδιά.
Μαζί μας η οινολόγος κ. Βασδαβάνου που μας έμαθε να ξεχωρίζουμε τις ποικιλίες αλλά και για να μας μιλήσει και για την ιστορία της οικογένειας Δεκαράκι.
Ξεκίνησαμε τη δοκιμή με το «Δεκαράκι Μαλαγουζιά». Πρόκειται για λευκή ποικιλία σταφυλιών πολύ ευαίσθητη. Μια ποικιλία με λεπτά και κομψά αρώματα, αναδεικνύονται άψογα με την πολλαπλή επαναπόσταξη στους παραδοσιακούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες, δίνοντας ένα απόσταγμα φίνο και εκλεκτό.
Για το «Δεκαράκι Μαλαγουζιά» επέλεξα να φτιάξω ένα αλμυρό κέικ με καπνιστή μπριζόλα, κασέρι και μαριναρισμένα σύκα που ταίριαξε απόλυτα.
Συνεχίζοντας την γευστική δοκιμή, απολαύσαμε το «Δεκαράκι Ροδίτη». Ένα απόσταγμα Ροδίτη που έχει πιο ήπια αρώματα και ταιριάζει αρμονικά με αλείμματα αλλά και θαλασσινές γεύσεις. Επιλογή μου για να το συνοδέψω μια ανάλαφρη μους ταραμά που κυριολεκτικά ξετρέλανε όσους δοκίμασαν αυτό το «πάντρεμα».
Για το τέλος, αφήσαμε το στιβαρό «Δεκαράκι Μοσχάτο». Με καταγωγή από το χωριό Δαμάσι Τυρνάβου, εκεί όπου φημίζεται για τον αμπελώνα Μοσχάτου, το εξαιρετικό Τσίπουρο «Δεκαράκι Μοσχάτο» ήταν το ιδανικό για να συνοδέψει τις «Τσιπουράτες» γαρίδες με φινόκιο που ετοίμασα.
Και φυσικά, ένα τέτοιο diner class δεν θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς επιδόρπιο. Μεθυστικά pancakes με «Δεκαράκι Ροδίτη» στο μείγμα, αλλά και δύο ανάλαφρες κρέμες (βανίλια -σοκολάτα) ήταν ότι έπρεπε για να κλείσει γλυκά η βραδιά μας.


Related Posts

30 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

30 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια εμπειρίας έχουμε στην κουζίνα. Υπάρχουν λάθη που κάνουμε, είτε γιατί κάποιος μας το είπε, είτε γιατί έτσι μας το έμαθε η μαμά ή η γιαγιά. Δεν είναι αργά να μάθουμε πως μερικά πράγματα δεν είναι σωστά και πρέπει να τα […]

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]