Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΡΑΠΙΚΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΡΑΠΙΚΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΡΑΠΙΚΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ

: περίπου 60 κομμάτια
: 30 min
: 20 min

Μη σας σοκάρει ότι η συνταγή περιέχει φυστίκια αλατισμένα. Το φλούδι το αφαιρούμε και όσο αλάτι μένει, είναι όσο χρειάζεται για να νοστιμίσει το γλυκό.

Υλικά
  • 500 γρ. φύλλο Βηρυτού
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • για τη γέμιση
  • 4 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φυστίκια αράπικα, αλατισμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • για το σιρόπι
  • 300 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • χυμός από ½ λεμόνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Βάζω τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα καβουρδίζω για λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν. Τα ρίχνω λίγα λίγα στο μούλτι και τα χοντροθρυμματίζω. Βάζω τα αράπικα φυστίκια σε μια πετσέτα και τα τρίβω καλά μέχρι να φύγουν οι φλούδες τους. Ρίχνω τα καθαρισμένα φυστίκια στο μούλτι και τα χοντροτρίβω. Ρίχνω τα αμύγδαλα και τα φυστίκια σε ένα μπολ και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Για τις φλογέρες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Ανοίγω το πακέτο με το φύλλο Βηρυτού στον πάγκο της κουζίνας, το ξεδιπλώνω, με την μακριά πλευρά του προς το μέρος μου. Κόβω όλα τα φύλλα μαζί, σε 4 φαρδιές λωρίδες. Αλείφω με βούτυρο την πρώτη λωρίδα και βάζω στην άκρη της μια μεγάλη κουταλιά γέμιση. Γυρίζω τις άκρες της λωρίδας φύλλου προς τη γέμιση και κατόπιν τυλίγω σε ρολάκι.
  • Βήμα 4 Βουτυρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετώ εκεί το ρολάκι. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά.
  • Βήμα 5 Αλείφω με βούτυρο όλα τα ρολάκια και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Bγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνω τις φλογέρες να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 6 Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βάζω όλα τα υλικά μαζί και τα βράζω για 4-5 λεπτά. Ρίχνω το καυτό σιρόπι επάνω στις κρύες φλογέρες και τις αφήνω για 4-5 λεπτά. Γυρίζω με προσοχή τις φλογέρες για να σιροπιαστούν και από την άλλη πλευρά και τις μεταφέρω σε μια πιατέλα.
  • Βήμα 7 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ιδανική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, και πολύ καλό «φάρμακο» για το κρύωμα.

ΦΑΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΦΑΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

Μια ωραία πρόταση είναι να σερβίρουμε τη σούπα αυτή με μια αφράτη κρέμα καπνιστής πέστροφας: πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας (θα τα βρούμε σε συσκευασίες κενού στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) και ανακατεύουμε τον πολτό με…



Subscribe