destination taste!

ΦΑΓΚΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΦΑΓΚΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΦΑΓΚΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

: 4
: 15 min
: 30 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ελαφρύ φαγητό που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι. Απόλυτα υγιεινό με μία πολύ ιδιαίτερη γεύση φρεσκάδας και πικάντικο ικανοποιώντας κάθε γούστο. Το Φαγκρί ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, συνώνυμο κορυφαίας ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη ασφάλεια σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, καθημερινά, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Πάντα ολόφρεσκο, με ταυτότητα ελληνική, σφραγίδα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας για τους αγοραστές και τους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Το φαγκρί αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, ω-3 λιπαρών οξέων και άλλων μακροθρεπτικών συστατικών όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Β6. Οι χαμηλές θερμίδες που αποδίδει (96 θερμίδες / 100γρ) το καθιστούν κατάλληλο ακόμα και στην προσπάθεια απώλειας σωματικού βάρους. Ο συνδυασμός του με ντοματίνια διατηρεί χαμηλό το θερμιδικό προφίλ του πιάτου, προσδίδοντας παράλληλα σε αυτό υψηλή αντιοξειδωτική ισχύ.

Υλικά
  • 2 μεγάλα φαγκριά, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθαρισμένα ολόκληρα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα ντοματίνια
  • 500 γρ. χρωματιστά ντοματίνια
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 50 ml νερό
  • 1 ολόκληρο σκόρδο, κομμένο στη μέση
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα ψάρια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Πλένω καλά τα ψάρια, και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνω μέσα έξω και γεμίζω τις κοιλιές με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και τα στρώνω σε ένα ταψί.
  • Βήμα 2 Για τα ντοματίνια: Πλένω, σκουπίζω και κόβω τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνω σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνω, ρίχνω το κρασί, το νερό και την πιπερίτσα τσίλι και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω τα ντοματίνια γύρω από τα ψάρια και βάζω και το ολόκληρο σκόρδο. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 20 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη. Βγάζω από το φούρνο και πασπαλίζω με μαϊντανό.
  • Βήμα 3 Σερβίρω τα ψάρια με πατατούλες τηγανητές.

Related Posts

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Γρήγορες ταρτίνες, τέλειες για πρωινό ή brunch. Μπορείτε την κρέμα ανθότυρου να την προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τις σερβίρετε.

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Φαγάκι σούπερ με πουρέ πατάτας, σπανάκι και τυριά. Είναι πολύ χορταστικό και εντυπωσιακό. Μπορείτε να το σερβίρετε και σε επίσημο τραπέζι αλλά και σαν κυριακάτικο γεύμα.