destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

: 4-6
: 15 min
: 40 min
           
: 1 hr

Μια elegant τάρτα που συνδυάζει την γλύκα των αχλαδιών με την δυνατή γεύση του μπλε τυριού. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε τη ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βουτυράτη σφολιάτα.

Ingridients
  • Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 30-40 ml νερό
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 2 μεγάλα αχλάδια Αμπάτε Φέτελ
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 150 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla
  • 60 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη ζύμη: Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω τα υλικά με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Αρχίζω να προσθέτω σταδιακά το νερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ενιαία, σφιχτή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Step 2 Για την τάρτα: Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να ζεσταθεί ελαφρώς και να μαλακώσει. Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 24 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 20-22 εκ. και απλώνω τη ζύμη καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Πλένω καλά τα αχλάδια, τα κόβω στη μέση και με ένα κουταλάκι (παριζιέν) αφαιρώ τους πυρήνες. Κόβω τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τα αφήνω στην άκρη.
  • Step 4 Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα και το απλώνω σε μια λεπτή, ισόπαχη στρώση. Καλύπτω με τις φέτες των αχλαδιών σε κυκλικό σχήμα και σκορπίζω το μπλε τυρί θρυμματισμένο, τα καρύδια και τους κύβους βουτύρου. Ψήνω την τάρτα για 35-40 λεπτά.
  • Step 5 Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να γίνει χλιαρή πριν την κόψω.

Related Posts

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Εύκολη και γρήγορη τάρτα με φλογάτα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να αλλάξετε τα παντζάρια με κολοκυθάκια πράσινα, πιπεριές χρωματιστές ή και κολοκύθα.



Subscribe