destination taste!

ΣΙΚΟΡΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΗΛΟ

ΣΙΚΟΡΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΗΛΟ

ΣΙΚΟΡΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΗΛΟ

: 4
: 20 min
: 30 min

Μια διαφορετική, ζεστή σαλάτα με τρυφερά σικορέ, όξινο πορτοκάλι και αρωματικό μήλο. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με ξεροψημένο και τραγανό προσούτο που θα ψήσετε για λίγα λεπτά στο φούρνο. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε οπωσδήποτε, είναι το πετιμέζι που ισορροπεί την ελαφρά πικρούτσικη γεύση των σικορέ.

Ingridients
  • 4 σικορέ
  • 2 πορτοκάλια ακέρωτα, βιολογικά
  • 2 μήλα κόκκινα
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους, κοπανισμένους
  • 150 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 50 ml πετιμέζι, για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Ρίχνω τα σικορέ σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζω για 15 λεπτά (al dente). Τα βγάζω με μια τσιμπίδα και τα ακουμπάω σε ένα ξύλο κοπής.
  • Step 2 Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνω το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Κόβω τα σικορέ κατά μήκος στη μέση και μόλις κάψει το βούτυρο τα τοποθετώ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να καψαλιστούν οι άκρες τους και τα μεταφέρω αμέσως σε ένα ταψάκι. Πλένω καλά τα πορτοκάλια και τα μήλα χωρίς να τα ξεφλουδίσω, τα κόβω σε σκελίδες, αφαιρώ τους πυρήνες και τα «σφηνώνω» ανάμεσα στα σικορέ. Περιχύνω με το χυμό πορτοκάλι και λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και τους μαραθόσπορους. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Step 3 Σκουπίζω με λίγο χαρτί κουζίνας το τηγάνι που καψάλισα τα σικορέ και σοτάρω το μπέικον μέχρι να ροδίσει.
  • Step 4 Βγάζω τα σικορέ από το φούρνο, ραντίζω με το πετιμέζι και σκορπίζω το μπέικον. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ονειρεμένα muffins με φιλέτο κοτόπουλο αλλά και μια πικάντικη, σκορδοβουτυράτη επίγευση που θα σας κάνει να τα λατρέψετε. Αν έχετε κρέμα σκόρδου μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αντί για το φρέσκο. Θα είναι ακόμη πιο απαλή η γεύση του.

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

Ένα αφράτο κέικ με μύρτιλα είναι ότι πρέπει για το πρωινό μας ή για ένα απογευματινό τσάι. Γίνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!



Subscribe