destination taste!

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE

: 8-10
: 15 min
: 35 min

Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση.

Ingridients
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουτ. σούπας κακάο, άγλυκο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 300 γρ. ηλιέλαιο
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 1 κουτ. σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για την φόρμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί για την διακόσμηση
  • λίγες ζακυνθινές μάντολες (προαιρετικά)
  • Για την κρέμα
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
Instructions
  • Step 1 Για την κρέμα: Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάω για 5-6 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Μεταφέρω την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
  • Step 2 Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Step 4 Bάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και αυγά και τα χτυπάω μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτω το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, την βανίλια και το χρώμα και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτω το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
  • Step 5 Βουτυρώνω μια φόρμα 20-22 εκ. και την πασπαλίζω με λίγο αλεύρι. Τινάζω λίγο για να φύγει η περιττή ποσότητα. Αδειάζω το μείγμα του κέικ και ισιώνω με ένα κουτάλι.
  • Step 6 Ψήνω για 30-35 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν το κέικ είναι ακόμα υγρό συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
  • Step 7 Βγάζω από το φούρνο, αφήνω τη φόρμα να σταθεί για 10 λεπτά και ξεφορμάρω το κέικ. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Step 8 Με ένα μεγάλο μαχαίρι, κόβω το κέικ στη μέση.
  • Step 9 Απλώνω την κρέμα σε όλη την επιφάνεια και καλύπτω με το άλλο μισό κέικ. Στολίζω το κέικ με την σαντιγί και σκορπίζω τις μάντολες.
  • Step 10 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΕΪΚ ΑΝΑΝΑ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΕΪΚ ΑΝΑΝΑ

Αυτό το κέικ είναι κάτι σαν τάρτα Τατέν, με ανανά και ευωδιαστά μπαχαρικά. Διατηρήστε το σε γυάλινη θήκη για κέικ ή σε μεταλλικό κουτί, για να διατηρηθεί ζουμερό και νόστιμο για σχεδόν 1 εβδομάδα.



Subscribe