Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

Paris-Brest πασχαλινό με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για τα καραμελωμένα φουντούκια: Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τη ζάχαρη σε 3 δόσεις, περιμένοντας να λιώσει η πρώτη δόση πριν ρίξω την επόμενη
-
Μόλις λιώσει και η τελευταία δόση ρίχνω τα φουντούκια, ανακατεύω για να καραμελώσουν και αποσύρω από τη φωτιά
-
Αδειάζω τα φουντούκια με την καραμέλα τους σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να κρυώσουν και να σκληρύνουν
-
Σπάω την καραμέλα σε κομμάτια και τα κάνω σκόνη σε μικρές δόσεις στο μούλτι
-
Για τη ζύμη: Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ξεκινήσει ο βρασμός
-
Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το αλεύρι
-
Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι το αλεύρι να ενωθεί με όλα τα υλικά σε μια ενιαία μάζα
-
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα
-
Σχεδιάζω ένα κύκλο διαμέτρου 20 εκ
-
σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετώ σε μια λαμαρίνα
-
Μεταφέρω τη ζύμη σε σακούλα ζαχαρολαστικής με στρογγυλή μύτη και σχεδιάζω ένα κύκλο ζύμης επάνω στο σχέδιο
-
Ακολούθως φτιάχνω έναν δεύτερο κύκλο μέσα στον πρώτο
-
Τέλος, σχεδιάζω έναν ακόμα κύκλο ζύμης επάνω στους δύο πρώτους
-
Αλείφω τη ζύμη με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με αμύγδαλα φιλέ
-
Ψήνω το στεφάνι για 15 λεπτά στους 200°C
-
Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνω για ακόμη 15 λεπτά
-
Χαμηλώνω για ακόμη μια φορά τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη
-
Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα
-
Βάζω σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν
-
Προσθέτω το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και κατόπιν ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα
-
Βάζω σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα
-
Προσθέτω τα 30 γρ
-
βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα
-
Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω την κρέμα να κρυώσει εντελώς
-
Μεταφέρω την κρέμα στον κάδο της κουζινομηχανής και προσθέτω τα 70 γρ
-
βούτυρο και την σκόνη καραμελωμένων φουντουκιών
-
Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να ενωθούν τα υλικά
-
Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη
-
Για την συναρμολόγηση: Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβω το στεφάνι στη μέση
-
Δημιουργώ ροζέτες κρέμας σε όλη την κάτω κομμένη ζύμη και σκεπάζω με την επάνω
-
Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και διακοσμώ με πασχαλινά σοκολατένια διακοσμητικά