destination taste!

Τα αυγά μιμόζα έχουν πάρει το όνομά τους από το δέντρο Μιμόζα το οποίο ανθίζει από τα τέλη του χειμώνα και όλη την άνοιξη. Είναι πολύ εντυπωσιακά για να τα σερβίρετε στο πασχαλινό τραπέζι.

Prep Time 20 min Rest Time 30 min Total Time 50 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  2. Λαδώνω ελαφρά ένα ταψάκι με θήκες για μάφινς και το αφήνω στην άκρη

  3. Σπάω με προσοχή τα αυγά ένα ένα, χωρίζοντας τον κρόκο από το ασπράδι

  4. Ρίχνω το ασπράδι σε μια θηκούλα και τον κρόκο σε μια δεύτερη θήκη

  5. Επαναλαμβάνω την διαδικασία με όλα τα αυγά

  6. Ψήνω τα αυγά στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξουν

  7. Βγάζω τη μαφινιέρα από το φούρνο και αφήνω τα αυγά να κρυώσουν

  8. Με προσοχή αφαιρώ τα ασπράδια και τα τοποθετώ σε μια μακρόστενη πιατέλα

  9. Βάζω τους ψημένους κρόκους στο μούλτι και προσθέτω τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και λευκό πιπέρι

  10. Πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα, μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω ροζέτες επάνω στα ψημένα ασπράδια

  11. Βάζω από 1 κουταλάκι αυγά σολομού σε κάθε αυγό και πασπαλίζω με λίγο σχοινόπρασο

  12. Αν δεν τα σερβίρω αμέσως, αφήνω την κρέμα μέσα στη σακούλα στο ψυγείο και τα στολίζω λίγα λεπτά πριν

author-sign

Δείτε επίσης...