προορισμός…γεύση!

Άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

Άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Total Time 20 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι και αραδιάζω τα φουντούκια. Καβουρδίζω τα φουντούκια για 10-15 λεπτά. Στα μισά του χρόνου, βγάζω το ταψάκι και τα ανακατεύω. Βγάζω τα φουντούκια από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.

  2. Βάζω τα φουντούκια στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περίπου 5 λεπτά. Προσθέτω το ταχίνι, το μέλι και το κακάο και συνεχίζω να δουλεύω το μείγμα προσθέτοντας το σπορέλαιο και τη βανίλια.

  3. Ρίχνω το αλάτι και τελευταία τα κομματάκια σοκολάτας. Δουλεύω όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, σταματάω τακτικά και με μια μαλακή σπάτουλα, ξεκολλάω τα κομμάτια που κολλάνε στα τοιχώματα. Ίσως να χρειαστεί λίγο επιπλέον σπορέλαιο αν δω ότι είναι αρκετά «σφιχτή» η κρέμα.

  4. Μεταφέρω την πραλίνα σε αποστειρωμένο βάζο και την διατηρώ μέχρι 1 μήνα. Τη σερβίρω με τσουρέκι, φρυγανιές ή φρυγανισμένο ψωμί.

Keywords: άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι,μέλι

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Yummy

  1. williambuttensha

    Yummy