Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

: 6-8
: 20 min
: 50 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία. Συγκεκριμένα, περιέχουν πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, ασβέστιο και φώσφορο, πολύτιμα στοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι πρωτεΐνες αποτελούν το βασικό δομικό συστατικό του οργανισμού καθώς διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του και παράλληλα την ανάπτυξη των μυών. Ακόμα, περιέχουν βιταμίνες όπως οι Α, Β1, Β2, Β12 και D. Από την άλλη, τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή που δρουν ευεργετικά για την υγεία. Ειδικότερα, έχει βρεθεί ότι αυξάνουν σημαντικά το ποσοστό αντιοξειδωτικών παραγόντων στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνουν την πίεση του αίματος και βελτιώνουν την κυκλοφορία. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε ένα κομμάτι από το παραπάνω γλυκό χωρίς τύψεις.

Ingridients
  • 480 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 300 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 λοβό βανίλια
  • Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • 75 ml νερό
Instructions
  • Step 1 Για τα αμύγδαλα: Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη και το νερό και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Ρίχνω τα αμύγδαλα και ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Στην αρχή, η ζάχαρη θα κρυσταλλώσει και θα κολλήσει στα αμύγδαλα. Συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να καραμελώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τα αμύγδαλα με την καραμέλα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει και να σκληρύνει.
  • Step 2 Για την κρέμα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 3 Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω το ζεστό γάλα σε αργή ροή χωρίς να σταματήσω το χτύπημα γιατί θα πήξουν τα αυγά. Αφού ενσωματωθεί όλο το γάλα, τοποθετώ ένα σουρωτήρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σουρώνω εκεί το μείγμα. Μεταφέρω το σκεύος σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω το ταψί με νερό (μπεν μαρί).
  • Step 4 Βάζω με προσοχή το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 50 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος δω ότι μειώνεται πολύ το νερό, ξαναγεμίζω με λίγο καυτό νερό. Αποσύρω την κρέμα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει και να σφίξει.
  • Step 5 Για το σερβίρισμα: Σπάω τα καραμελωμένα αμύγδαλα και μικρά κομμάτια και τα πασπαλίζω επάνω στην κρέμα.

Related Posts

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Το μυρμηγκάτο είναι ένα νοσταλγικό γλύκισμα που συνήθιζαν πολύ στην Πρέβεζα και στα Γιάννενα. Η ιστορία του δεν είναι γνωστή αλλά σίγουρα ήταν πολύ αγαπημένο σαν κέικ αφού η τρούφα σοκολάτας του έδινε «παιχνιδιάρικη» όψη ενώ το σιρόπι, το απογειώνει γευστικά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ένα κυριακάτικο και χορταστικό φαγάκι με αρώματα Μαρόκου. Το ρας ελ Χανούτ είναι από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών που ανακάλυψα στα ταξίδια μου στη Βόρεια Αφρική. Αναζητήστε το στα μεγάλα μπαχαράδικα!



Subscribe