destination taste!

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

: 4
: 30 min
: 1 hr 45 min

Ανάλαφρο επιδόρπιο που είναι πολύ εντυπωσιακό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Οι πάβλοβες μπορούν να διατηρούν 2-3 μέρες πριν τις σερβίρουμε αρκεί να έχουν ψηθεί σωστά και αφού κρυώσουν να τις κρατήσουμε μακριά από υγρασία.

Ingridients
  • 150 γρ ασπράδια αυγών
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 1/8 κουτ. γλυκ. κρεμόριο
  • 60 ml κρύο νερό
  • 250 γρ. ) ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό ή μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 12 γρ. κορν φλάουρ
  • Για την γέμιση
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, παγωμένη
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. φρέσκα φρούτα (ανάλογα με την εποχή)
Instructions
  • Step 1 Για τις πάβλοβες: Προθερμαίνω τον φούρνο στους 135°C και σε ένα αντικολλητικό χαρτί, σχεδιάζω 4 κύκλους διαμέτρου περίπου 10 εκατοστά ο καθένας.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα ασπράδια, το αλάτι και το κρεμόριο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μαρέγκα με απαλές μυτούλες.
  • Step 3 Σε ένα μίξερ χτυπώ τα ασπράδια με το αλάτι και το κρεμόριο μέχρι η μαρέγκα μας να κάνει μύτες. Προσθέτω κουταλιά κουτάλια το κρύο νερό ενώ συνεχίζω να χτυπάω την μαρέγκα μου σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίχνω και τη ζάχαρη Σαν βροχή πάνω από την μαρέγκα και αυξάνω ταχύτητα στο μίξερ μέχρι η μαρέγκα μου να γίνει σφιχτή.
  • Step 4 Ρίχνω στην μαρέγκα το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύδι και το corn flour και με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά. Μεταφέρω με την σπάτουλα την μαρέγκα στο αντικολλητικό χαρτί μέσα στους κύκλους και την λειαίνω γύρω γύρω. Στην συνέχεια και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, με κίνηση από κάτω προς τα πάνω δημιουργώ σχήμα με πτυχώσεις και κορυφές στην μαρέγκα, ανεβάζοντας το ύψος της.
  • Step 5 Ψήνω τις πάβλοβες για 1 ώρα στους 135°C μέχρι οι μαρέγκες να αρχίσουν να αποκτούν χρώμα. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 125°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 45 λεπτά ακόμη. Σβήνω το φούρνο και αφήνω τις πάβλοβες μέσα στο φούρνο μέχρι να κρυώσουν.
  • Step 6 Για την γέμιση: Βάζω την κρέμα γάλακτος στην κουζινομηχανή και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Βάζω το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια σε ένα μπολ και δουλεύω με το σύρμα να αφρατέψει. Ενώνω τη σαντιγί με την κρέμα τυριού και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρω τη τυροσαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Step 7 Για την συναρμολόγηση: Βγάζοντας τις πάβλοβες από το φούρνο, αναπόφευκτα, θα καταρρεύσει το εσωτερικό τους, δίνοντάς μου την ευκαιρία να το γεμίσω με την τυροσαντιγί και τα φρούτα που έχω επιλέξει.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

Προτιμήστε τα μαύρα, βασιλικά σύκα που είναι πιο γλυκά. Τον Αύγουστο είναι στα φόρτε τους.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ

Το φραγκόσυκο, το περίεργο φρούτο είναι καρπός από την φραγκοσυκιά. Είναι ένα κακτοειδές φυτό που φυτρώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το ξέρατε πως το ίδιο φρούτο στην Κύπρο ονομάζεται παπουτσόσυκο; Είμαι σίγουρη πως γνωρίζετε σίγουρα το φραγκόσυκο, από το πολύτιμο έλαιο φραγκοσυκιάς που είναι […]