destination taste!

MINI CHEESECAKES ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ

MINI CHEESECAKES ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ

MINI CHEESECAKES ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ

: 12
: 30 min
: 25 min
           
: 4 hr

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια γλυκιά και θρεπτική πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου. Το γνωρίζατε πως η μέτρια κατανάλωση μαύρης σοκολάτας είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό; Και όμως… Δίνει ενέργεια, χαρίζει ευεξία, είναι τονωτική, ενισχύει την πνευματική διαύγεια και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας. Επιπρόσθετα, αποτελεί πολύ σημαντική πηγή πολυφαινολών, ουσιών με αντιοξειδωτική δράση. Στην διατροφική μας εξίσωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την παρουσία του αγελαδινού βούτυρού και του φρέσκου τυριού κρέμας, τα οποία παρέχουν πλουσιοπάροχα ασβέστιο και βιταμίνη D, καθώς και τις υπόλοιπες λιποδιαλυτές βιταμίνες A, E, K. Tέλος, μας εφοδιάζουν με φώσφορο και μαγνήσιο, δυο θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την οστική υγεία και την παραγωγή ενέργειας.

Ingridients
  • 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας τύπου Oreo
  • 45 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 280 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, καλά χτυπημένα
  • Για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 50 γρ. φλέικς σοκολάτας
Instructions
  • Step 1 Για τις βάσεις: Βάζω τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ καλά. Μοιράζω το μείγμα σε 12 θήκες για μάφινς και πιέζω με ένα κουτάλι για να γίνουν συμπαγής και ισόπαχες.
  • Step 2 Για τα cheesecakes: Προθερμαίνω το φούρνο στους 140°C στις αντιστάσεις. Λιώνω την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Προσθέτω την μισή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Βάζω στην κουζινομηχανή το τυρί κρέμα και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω την ζάχαρη, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, την βανίλια και το αλάτι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Σταματάω την κουζινομηχανή και προσθέτω το μείγμα σοκολάτας και τα αυγά και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
  • Step 4 Μοιράζω το μείγμα στις βάσεις και ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο τα αφήνω να κρυώσουν, τα ξεφορμάρω και τα μεταφέρω στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Step 5 Λιώνω λίγη κουβερτούρα και διακοσμώ με μικρές γραμμές. Σκορπίζω λίγες φλοίδες σοκολάτας και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Ένας υπέροχος κορμός αρκετά διαφορετικός από τον κλασσικό σοκολατένιο. O πουρές φυστικιών είναι που δίνει την πιο έντονη γεύση.