Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

: 6-8
: 15 min
: 45 min

Κέικ μήλου με ιδιαίτερη υφή, αφού το τυρί κρέμα το κάνει να είναι υδαρό και ντελικάτο. Το κουκουνάρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με όποιο ξηρό καρπό θέλετε. Αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια Αιγίνης…

Ingridients
  • 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 125 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 2 μεγάλα ακέρωτα λεμόνια
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3-4 μήλα (500 γρ. συνολικά), καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1-2 εκ.
  • 1-2 κουτ. σούπας γάλα (προαιρετικά)
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 20 εκ. και στρώνω στη βάση με αντικολλητικό χαρτί.
  • Step 2 Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη στην κουζινομηχανή και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω τα αυγά (ένα τη φορά) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
  • Step 3 Προσθέτω το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα, το χυμό και το αλεύρι και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν όλα σε υλικά. Ρίχνω τα μήλα και ανακατεύω. Αν δω ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα ρίχνω 1 κουταλιά γάλα. Ανακατεύω και αν χρειαστεί ρίχνω και την δεύτερη.
  • Step 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω με ένα κουτάλι και σκορπίζω το κουκουνάρι. Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά (μέχρι να δω ότι τα πλαϊνά έχουν ξεκολλήσει από τη φόρμα). Σβήνω το φούρνο και το αφήνω άλλα 5 λεπτά να σταθεί.
  • Step 5 Αποσύρω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Related Posts

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η χαρακτηριστικότερη πίτα της Σκοπέλου που διαφέρει από τις πίτες όλης της υπόλοιπης Ελλάδας. Η ιστορία της ξεκινάει πολύ παλιά, όταν οι αλοννησιώτες βοσκοί έπρεπε να επισκέπτονται τα μικρά νησάκια (Κυρα-Παναγιά, Σκάτζουρα, Γιούρα, Περιστέρα) που βρίσκονται τριγύρω των μεγαλύτερων νησιών για να ελέγξουν τα κοπάδια […]

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ιδανική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, και πολύ καλό «φάρμακο» για το κρύωμα.



Subscribe