destination taste!

ΦΑΓΚΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΦΑΓΚΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΦΑΓΚΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

: 4
: 15 min
: 30 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ελαφρύ φαγητό που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι. Απόλυτα υγιεινό με μία πολύ ιδιαίτερη γεύση φρεσκάδας και πικάντικο ικανοποιώντας κάθε γούστο. Το Φαγκρί ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, συνώνυμο κορυφαίας ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη ασφάλεια σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, καθημερινά, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Πάντα ολόφρεσκο, με ταυτότητα ελληνική, σφραγίδα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας για τους αγοραστές και τους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Το φαγκρί αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, ω-3 λιπαρών οξέων και άλλων μακροθρεπτικών συστατικών όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Β6. Οι χαμηλές θερμίδες που αποδίδει (96 θερμίδες / 100γρ) το καθιστούν κατάλληλο ακόμα και στην προσπάθεια απώλειας σωματικού βάρους. Ο συνδυασμός του με ντοματίνια διατηρεί χαμηλό το θερμιδικό προφίλ του πιάτου, προσδίδοντας παράλληλα σε αυτό υψηλή αντιοξειδωτική ισχύ.

Ingridients
  • 2 μεγάλα φαγκριά, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθαρισμένα ολόκληρα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα ντοματίνια
  • 500 γρ. χρωματιστά ντοματίνια
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 50 ml νερό
  • 1 ολόκληρο σκόρδο, κομμένο στη μέση
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τα ψάρια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Πλένω καλά τα ψάρια, και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνω μέσα έξω και γεμίζω τις κοιλιές με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και τα στρώνω σε ένα ταψί.
  • Step 2 Για τα ντοματίνια: Πλένω, σκουπίζω και κόβω τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνω σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνω, ρίχνω το κρασί, το νερό και την πιπερίτσα τσίλι και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω τα ντοματίνια γύρω από τα ψάρια και βάζω και το ολόκληρο σκόρδο. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 20 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη. Βγάζω από το φούρνο και πασπαλίζω με μαϊντανό.
  • Step 3 Σερβίρω τα ψάρια με πατατούλες τηγανητές.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

Δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα που θα φτιάξουμε με ώριμα κεράσια και ζελέ για όμορφο χρώμα και έντονη γεύση.