Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CAKE POPS

CAKE POPS

CAKE POPS

: 30-32
: 20 min
: 30 min
           
: 3 hr 30 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστική πρόταση της Ντίνας Νικολάου τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους! Η βάση των κεικ ποπς είναι φυσικά το κέικ, παρασκευασμένο με αλεύρι, αυγό και βούτυρο. Το αλεύρι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες (άμυλο), πρωτεΐνες (αλβουμίνες, σφαιρίνες, γλουτένη), περιέχει χαμηλή ποσότητα λίπους, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (κυρίως θειαμίνη), βιταμίνη Α (κυρίως καροτενοειδών) και βιταμίνη Ε, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ανόργανα ιχνοστοιχεία όπως νάτριο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο. Το αυγό, εκτός από ποιοτικές πρωτεΐνες και ωφέλιμα λιπαρά, περικλείει στο μικρό του μέγεθος πληθώρα σημαντικών συστατικών, όπως η βιταμίνη D, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το σελήνιο, το ιώδιο και η χολίνη. Το βούτυρο, δεν περιέχει τρανς λιπαρά, είναι καλή πηγή ιωδίου σε υψηλά απορροφήσιμη μορφή, απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδή και παράλληλα μας εφοδιάζει με βιταμίνης Κ2, η οποία εμποδίζει την τερηδόνα και χτίζει γερά δόντια και οστά. Για ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά επιλέξτε για topping μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα και κομμάτια φρούτων και ξηρών καρπών!

Ingridients
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 200 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Ξυλάκια για γλυφιτζούρια
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά μια φόρμα 20 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.
  • Step 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, το αυγό, τους κρόκους και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα βελούδινο μείγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα στερεά υλικά. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα για 2 ώρες να κρυώσει εντελώς.
  • Step 3 Ρίχνω το κέικ σε ένα μπολ και το θρυμματίζω. Προσθέτω το γάλα και την ζάχαρη άχνη και «ζυμώνω» μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάθω μικρά μπαλάκια και τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν καλά.
  • Step 4 Λιώνω τις σοκολάτες σε 3 μπολ, στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Απλώνω την χρωματιστή τρούφα σε ένα πιάτο. «Καρφώνω» κάθε ένα μπαλάκι με 1 ξυλάκι και τα βουτάω εναλλάξ στις σοκολάτες και τα μεταφέρω στο πιάτο με την τρούφα. Τα τοποθετώ σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σφίξουν οι σοκολάτες.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]