destination taste!

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

: 6-8
: 30 min
: 30 min
           
: 15 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού. Τόσο το ασβέστιο, όσο και η βιταμίνη D παρέχονται πλουσιοπάροχα μέσω της συγκεκριμένης πρότασης και συμμετέχουν σε ένα διατροφικό καμβά υψηλής θρεπτικής αξίας. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά σχετίζονται κατά πρώτο λόγο με την ισχυρή προστασία των οστών και βέβαια με την εύρυθμη λειτουργία του αμυντικού συστήματος. Προέρχονται αφειδώς από πολλαπλά τρόφιμα που περιλαμβάνονται ως συστατικά στη συνταγή μας όπως είναι το στραγγιστό γιαούρτι, το ανθότυρο, το αγελαδινό βούτυρο και από το αυγό. Ιδιαίτερα το αυγό ας μην ξεχνάμε ότι ξεχωρίζει εκτός από την ποικιλία θρεπτικών συστατικών, και για τις πρωτεΐνες ανώτατου βιολογικού σκορ που προσφέρει. Το μέλι είναι γνωστό για την αντισηπτική και αντιική του δράση, ενώ τα καρύδια σχετίζονται με την προστασία της εγκεφαλικής λειτουργίας. Στην διατροφική μας εξίσωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την υπέροχη γεύση του πιάτου, η οποία προκύπτει από την ανάμιξη των παραπάνω μοναδικών τροφίμων.

Υλικά
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. μπισκότα ολικής με μέλι, τριμμένα σκόνη
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 85 γρ. μέλι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Καρύδια χοντροσπασμένα, για το σερβίρισμα
  • Μέλι, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Το προηγούμενο βράδυ ανακατεύω το γιαούρτι και το ανθότυρο. Αδειάζω το μείγμα σε μια πετσέτα ή τουλπάνι και το κρεμάω στο ψυγείο για να στραγγίξουν τα υγρά. Την επόμενη μέρα, προθερμαίνω το φούρνο στους 165°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο. Αδειάζω το μείγμα σε ένα τσέρκι 18 εκ., και πιέζω για να καλύψω τη βάση και περίπου 1 εκατοστό από τα τοιχώματα.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ αδειάζω το γιαούρτι με το ανθότυρο που έχουν στραγγίξει και προσθέτω το μέλι, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και αδειάζω στο τσέρκι με την μπισκοτένια βάση.
  • Βήμα 4 Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω την τάρτα να κρυώσει και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Βήμα 5 Σερβίρω την τάρτα, πασπαλίζοντας με χοντροσπασμένα καρύδια και μέλι.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
Η έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS.
ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


Related Posts

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

Οι σεφταλιές είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα της Κύπρου που μεγάλο ρόλο παίζει η μπόλια που είναι τυλιγμένες, γιατί τις κρατάει ζουμερές δίνοντας μοναδική γεύση. Οι αντιναχτές πατατούλες είναι το τέλειο συνοδευτικό τους.



Subscribe