destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΡΑΚΕΛΕ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΡΑΚΕΛΕ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΡΑΚΕΛΕ

: 12-15 μπισκότα
: 15 min
: 13 min
           
: 2 hr

Μοσχομυριστά μπισκότα, με υπέροχες νότες μανταρίνι! Η αέρινη εσωτερική υφή τους, έρχεται σε αντίθεση με την τραγανή τους επιφάνεια, που τους χαρίζουν οι δύο ζάχαρες που είναι πασπαλισμένα. Δοκιμάστε τα και με άλλες γεύσεις… λεμόνι, πορτοκάλι, σανγκουίνι, γκρέιπφρουτ…

Υλικά
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 40 ml χυμό μανταρίνι
  • Ξύσμα από 2 ακέρωτα μανταρίνια
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, για την επιφάνεια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική, για την επιφάνεια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτω τα αυγά (ένα τη φορά) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτω το χυμό και το ξύσμα μανταρινιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάω για 1 λεπτό ακόμη και σταματάω το μίξερ.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τον κουρκουμά πασπαλιστά (με κόσκινο) και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζω τις ζάχαρες (άχνη και κρυσταλλική) σε δύο μπολ.
  • Βήμα 4 Παίρνω μικρά κομμάτια ζύμης (περίπου σε μέγεθος καρυδιού), τα πλάθω σε μπαλίτσες και τα πιέζω πρώτα στην άχνη και μετά στην κρυσταλλική ζάχαρη. Αραδιάζω τα μπισκότα στη λαμαρίνα.
  • Βήμα 5 Ψήνω στο φούρνο για 13-15 λεπτά. Όταν τα βγάλω από το φούρνο είναι ακόμη μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν θα σφίξουν. Τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

Δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα που θα φτιάξουμε με ώριμα κεράσια και ζελέ για όμορφο χρώμα και έντονη γεύση.