προορισμός…γεύση!

Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας ως μικρή βιοτεχνία, παράγοντας αρχικά, μόνο παραδοσιακά ζυμαρικά. Το ’90, ξεκίνησε την παραγωγή χωριάτικου φύλλου και σταδιακά, επεκτάθηκε στο φύλλο σφολιάτας, τη ζύμη κουρού, το κανταΐφι και τις παραδοσιακές πίτες, τις πίτσες, τα κρουασάν και τα κατεψυγμένα προϊόντα.
Αυτό που τη διαφοροποιηθεί έναντι των άλλων εταιρειών, είναι ότι οι συνταγές είναι παραδοσιακές, με αγνά υλικά και ο τρόπος παραγωγής είναι βασισμένος στις πεπειραμένες νοικοκυρές.
Τα προϊόντα της Ευβοϊκής Ζύμης μπορούμε να τα βρούμε στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και σε μικρότερα καταστήματα τροφίμων.

Φύλλο σφολιάτας
sfoliata

Το φύλλο σφολιάτας της Ζύμης Ψαχνών, είναι μια αφράτη ζύμη από εκλεκτό αλεύρι και μαργαρίνη, που όταν ψηθεί, φουσκώνει δημιουργώντας αέρινες στρώσεις από λεπτά και μαλακά φύλλα. Το χρησιμοποιώ για τα κρουασάν μου, τα στρούντελ, τα μιλφέιγ αλλά και να για φτιάξω αφράτες τυρόπιτες, κρεατόπιτες και πολλές άλλες αλμυρές πίτες.

Ζύμη Κουρού
kourou-siskeyasia

Η ζύμη κουρού φτιάχνεται με αλεύρι εκλεκτής ποιότητας και έχει τραγανή, μπισκοτένια υφή. Την χρησιμοποιώ σε πολλές συνταγές αλλά το αγαπημένο μου είναι οι τάρτες -σοκολάτας, με μήλα- πάστα φλώρα αλλά και πολλές αλμυρές δημιουργίες με τυριά, με λαχανικά και γιαούρτι, Κις Λορέν. Η ζύμη κουρού έχει γίνει μια αγαπημένη καθημερινή συνήθεια που όλοι αγαπούν στο σπίτι.

Aτομικές πίτες (5 τεμ.)
proionta3

Οι λαχταριστές ατομικές πίτες της Zύμης Ψαχνών με το μοναδικό φύλλο σφολιάτας γίνονται με παραδοσιακές συνταγές, με πλούσια γέμιση από τα αγνότερα υλικά. Τις εμπιστεύομαι απόλυτα και τις έχω καθιερώσει για το σχολείο των παιδιών αλλά και για μένα, σαν πρόχειρο μίνι γεύμα.

Μίνι Πιτάκια
Πιτάκια με φύλλο σφολιάτας ή κουρού, με αγνά υλικά στη γέμιση που ψήνονται μέσα σε 20 λεπτά και δίνουν λύσεις σε πάρτι, οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις. Η γκάμα των προϊόντων της Zύμης Ψαχνών είναι πολύ μεγάλη και μου δίνει τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιώ σε κάθε περίσταση, ακόμα και για το πρωινό μας. Μηλοπιτάκια, τυροπιτάκια, κρεμοπιτάκια ψήνονται κάθε πρωί και συνοδεύουν τον καφέ μας.
pitakia2

1 Comment

  1. Tastes great!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *