προορισμός…γεύση!

Γιατί ότι και να γίνει…. Paris sera toujours Paris…

Τον Ιούνιο του 2014 το γκρούπ The Peninsula Hotel, αποκτά και το παρισινό πεντάστερο κόσμημα της στην Avenue kleber μόλις 400 μέτρα απο την Αψίδα του Θριάμβου στην γειτονιά των Ηλυσίων πεδίων. Το πρώτο της Ευρώπης και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes το καλύτερο νέο ξενοδοχείο της Ευρώπης.
Peninsula-1Για έξι ολόκληρα χρόνια, 3000 αρχιτέκτονες, διακοσμητές, γλύπτες, ζωγράφοι και άριστοι τεχνίτες, έβαλαν όλο το μεράκι και τις γνώσεις τους για να αναγεννήσουν ένα κτίριο του 19ου αιώνα, χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό δείγμα της εποχής του Hausman.
Peninsula-2 Peninsula-3Tο σημερινό επιβλητικό Peninsula είχε ανοίξει για πρώτη φορά σαν ξενοδοχείο το 1908. Αργότερα το 1946 έγινε βάση για την UNESCO και από το 1958 μέχρι το 2009 ήταν το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Peninsula-4 Peninsula-5 Peninsula-6Το Peninsula για να γίνει πραγματικότητα χρειάστηκαν στρατιές ειδικών, μοναδικά οικοδομικά υλικά και φυσικά ξοδεύτηκαν αμύθητα ποσά.
Η ριζική εσωτερική αναπαλαίωση πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διατηρηθεί η ταυτότητα της αισθητικής του κτιρίου.
Peninsula-7 Peninsula-8Εξακόσιοι εργαζόμενοι, 200 δωμάτια και 6 σουίτες, 4 εστιατόρια, 2 μπαρ, μιά από τις μεγαλύτερες υπαίθριες βεράντες για φαγητό στο Παρίσι, το Κleber Τerrace και ένα εστιατόριο στη στέγη του ξενοδοχείο με την πιο υπέροχη θέα του Παρισιού.
Peninsula-9 Peninsula-10Έργα τέχνης κοσμούν τους κοινόχρηστους χώρους.
Εντυπωσιακός είναι ο διάκοσμος στο lobby με θέμα τα πουλιά που δίνουν την ψευδαίσθηση πως όντως πετούν.
Peninsula-11 Peninsula-12Τέσσερις χώροι εστίασης μετατρέπουν το Peninsula σε γαστρονομικό παράδεισο.
Το Ασιατικό Lili, το γαλλικό L’Oiseau Blanc που βρίσκεται στη στέγη του ξενοδοχείου και μπορείς εκτός απο τις μοναδικές γεύσεις να απολαύσεις και τη πανοραμικλή θέα του Παρισιού. Το La Terrace Kleber, το Lounge Kleber και το Lobby που είχα τη χαρά να γευτώ τη κουζινα του.
Peninsula-13Ένα μείγμα σύγχρονης γαλλικής και διεθνούς κουζίνας, με γεύσεις ντελικάτες αλλά αληθινές και με μεγάλη έμφαση στα προϊόντα, ακριβώς δηλαδή η κουζίνα που προτιμώ. Ένα ελκυστικό, οικονομικό μενού με εποχικές προτάσεις που ενθουσιάζουν και καθιστούν το νόστιμο ναό, ωραίο, προσιτό σε όλους.
Peninsula-14 Peninsula-15Σε μια κομψή παρισινή αίθουσα με διάκοσμο Belle Epoque και με τους ήχους jazz απο το trio de jazz να μαγεύουν τις αισθήσεις, το μεσημεριανό μου γεύμα στο Lobby Peninsula μου έμεινε αξέχαστο.
Peninsula-16Πιάτα σύγχρονης διατροφικής αντίληψης με πολλά φρέσκα λαχανικά και μεσογειακούς γευστικούς χειρισμούς είναι η σφραγίδα του σεφ της κουζίνας του Lobby, Laurent Poitevin.
Peninsula-17 Peninsula-18Ο chef patissier Julien Alvarez νέος και ταλαντούχος, κάνει γλυκά θαύματα όπως το σουφλέ με κρέπες γεμιστό με μαρμελάδα σύκο –φραμπουάζ.
Νωρίς το απόγευμα το Lobby πλημμυρίζει από αρώματα τσαγιού, μονοποικιλιακών καφέδων και καραμέλας, από τα υπέροχα γλυκίσματα του Alvarez και φυσικά οι νοσταλγικές νότες jazz μας απομονώνουν σε ένα τρυφερό κόσμο γεμάτο συναισθηματική και γευστική ασφάλεια.
Peninsula-19

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *