destination taste!

ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

: 4
: 45 min
           
: 2 hr

Το μασκαρπόνε είναι από τα πιο πλούσια κρεμώδη τυριά, με ήπια γεύση. Δίνει στα γλυκίσματα ιδιαίτερα συμπαγές και απολαυστικό «σώμα», χωρίς να καλύπτει τη γεύση άλλων ντελικάτων υλικών της συνταγής. Συνήθως το βρίσκουμε εύκολα στα σούπερ μάρκετ, αλλιώς το αντικαθιστούμε με τυρί κρέμα με διαφορετικό όμως αποτέλεσμα στη γεύση και την υφή.

Υλικά
  • Για τη μους
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 8 ώριμα και γλυκά ροδάκινα
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή
  • 15 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 – 4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • λιωμένη κουβερτούρα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Με ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι χαράζω το λοβό της βανίλιας κατά μήκος στη μέση και παίρνω τα σποράκια. Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τα σποράκια της βανίλιας και ανακατεύω καλά (δεν πετάω τα κομμάτια του λοβού γιατί με αυτά θα αρωματίσω το σιρόπι που θα ετοιμάσω στη συνέχεια).Αφήνω το μπολ κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Καθαρίζω 5 από τα ροδάκινα, τα κόβω σε κομμάτια και τα βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτω την ψιλή ζάχαρη και 2 φλιτζάνια (200 ml) νερό και τα κομμάτια από το λοβό βανίλιας και σιγοβράζω για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα. Στραγγίζω τα κομμάτια (κρατάω το σιρόπι κατά μέρος, αφού πετάξω τη βανίλια).
  • Βήμα 3 Ρίχνω στο μπλέντερ τα στραγγισμένα ροδάκινα και 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι και τα πολτοποιώ.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ βάζω κρύο νερό και μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Παίρνω 1 φλιτζάνι από το ζεστό σιρόπι των ροδάκινων και το βάζω σε ένα μπολ. Στύβω καλά τις ζελατίνες με τα χέρια μου, τις ρίχνω στο μπολ και ανακατεύω καλά, μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτω τα πολτοποιημένα ροδάκινα και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Χτυπάω την κρέμα γάλατος σε σφικτή σαντιγί και την προσθέτω στο τυρί κρέμα, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα. Προσθέτω το μείγμα ροδάκινων και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 6 Μοιράζω τη μους σε 4 φαρδιά και χαμηλά ποτήρια και τα βάζω για 1 – 2 ώρες στο ψυγείο, μέχρι η ους να σφίξει.
  • Βήμα 7 Για το σερβίρισμα: Καθαρίζω τα υπόλοιπα ροδάκινα και τα κόβω σε φέτες.
  • Βήμα 8 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις φέτες ροδάκινων για 1 – 2 λεπτά. Τις πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζω το σοτάρισμα ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσουν τα ροδάκινα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Βήμα 9 Βγάζω τις μους από το ψυγείο, τις διακοσμώ με τις καραμελωμένες φέτες ροδάκινου και σερβίρω, περιχύνοντας (προαιρετικά) με λίγη λιωμένη κουβερτούρα.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια