destination taste!

ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

: 15 min
: 35 min

Μετατρέψτε εύκολα το γλυκό αυτό σε μαρμελάδα! Όταν είναι έτοιμο και το τραβήξετε από τη φωτιά, το πολτοποιείτε στο μούλτι ή μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ και έτοιμη η μαρμελάδα!

Υλικά
  • 1 κιλό ώριμες και γερές φράουλες
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβός βανίλιας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τις φράουλες. Κόβω και πετάω τα κοτσανάκια τους και στη συνέχεια κόβω στη μέση τις μεγάλες (αφήνω τις μικρές ολόκληρες). Τις βάζω σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη.
  • Βήμα 2 Χαράζω το λοβό της βανίλιας κατά μήκος στη μέση, ξύνω τα σποράκια με ένα μαχαιράκι και τα ρίχνω στην κατσαρόλα, μαζί με τους λοβούς.
  • Βήμα 3 Ζεσταίνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά και βράζω για 30 – 35 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
  • Βήμα 4 Το γλυκό αυτό έχει σχετικά ρευστό σιρόπι. Αν το θέλω πιο δεμένο, βράζω για 10 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 5 Το μοιράζω σε αποστειρωμένα βαζάκια, όσο είναι ακόμα καυτό.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι