προορισμός…γεύση!

Οι Jean-Marie Hoffmann και Ηλίας Βεκρής, αρχιμάγειρας και sous-chef της Πρεσβείας της Γαλλίας αντίστοιχα, με αφορμή τον εορτασμό της  περίφημης Chandeleur προσκάλεσαν 8 διάσημους Έλληνες σεφ σε μια ξεχωριστή γιορτή. Η Chandeleur είναι η Γιορτή της Κρέπας, που τιμάται στη Γαλλία στις 2 Φεβρουαρίου, 40 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα. Αντιστοιχεί στην Υπαπαντή του Χριστού, την υποδοχή του στον ναό, και στον εξαγνισμό της Παναγίας. Την ονομασία της η γιορτή την πήρε από τη λέξη «chandelle», που σημαίνει λαμπάδα, κερί.
Αποδέκτες των γευστικών γλυκισμάτων ήταν 350 παιδιά από διάφορα ιδρύματα – ανάμεσα στα οποία το «Μαζί για το Παιδί», «Η Κιβωτός του Κόσμου», τα «Παιδικά Χωριά SOS», που τόσο έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο από στήριξη. Οπως, μάλιστα, δήλωσε και ο Γάλλος πρέσβης Πατρίκ Μεζονάβ, «Είναι μια πράξη αλληλεγγύης, με στόχο να μοιράσουμε λίγη «γλυκύτητα» στον κόσμο, στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για την εκδήλωση και για την παρουσία των Ελλήνων σεφ που μας έκαναν την τιμή να συμμετάσχουν και θα χαρίσουν χαμόγελα και μια γλυκιά γεύση σε αυτά τα παιδιά, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή τους».
Όπως εξήγησε η Ντίνα Νικολάου, «στην Ελλάδα είμαστε εξοικειωμένοι κυρίως με τις γλυκές κρέπες και όχι τόσο με τις αλμυρές. Στη Βρετάνη, την πατρίδα της κρέπας, όπου τη σερβίρουν με χυμό μήλου, μπορεί να βρει κανείς απίθανους συνδυασμούς». Δίπλα της, ο Στέλιος Παρλιάρος, ο Ζαν-Λουί Καψαλάς, ο Αστέριος Κουστούδης, ο Γκίκας Ξενάκης, ο Δημήτρης Χρονόπουλος, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και η Αγάπη Μιχελή, σεφ στην πρεσβεία της Δανίας, μαζί με τον Jean-Marie Hoffmann και τον Ηλία Βεκρή, παρασκεύασαν 1000 κρέπες και γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την Chandeleur

Οι συμμετέχοντες σεφ είναι οι εξής:
Jean-Louis Capsalas
Δημήτρης Χρονόπουλος
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη
Αστέριος Κουστούδης
Αγάπη Μιχέλη
Ντίνα Νικολάου
Στέλιος Παρλιάρος
Γκίκας Ξενάκης

Οι ΜΚΟ
– ΕΣΤΙΑ – Κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση
– Η κιβωτός του κόσμου – μη κερδοσκοπικός οργανισμός μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού
– Μαζί για το Παιδί
– Παιδικά Χωριά SOS
– Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΔΟΜ Κυψέλη

Photos:  © Ambassade de France – Giannis Panagopoulos

1 Comment

  1. Ευχαριστούμε Ντίνα μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *