destination taste!

ΑΘΩΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΡΩΝΑΙΟ ΤΟΥ MIRAGGIO THERMAL SPA RESORT, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ

ΑΘΩΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΡΩΝΑΙΟ ΤΟΥ MIRAGGIO THERMAL SPA RESORT, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ

Το Σάββατο 22 Ιουνίου, η Ντίνα Νικολάου, Brand Chef του Miraggio Thermal Spa Resort παρουσίασε στο εστιατόριο Τορωναίο, ένα μενού πέντε πιάτων– φτιαγμένο από τα χέρια του πατέρα Νικήτα του Αγιορείτη.
Ο Αγιορείτης μοναχός Νικήτας, ψαράς, μάγειρας στη Μονή Κουτλουμουσίου και συγγραφέας του βιβλίου “Παραδοσιακές συνταγές από το Άγιο Όρος” μαγείρεψε αφιλοκερδώς ένα ξεχωριστό μενού πέντε πιάτων για όσους στάθηκαν στο πλάι του μικρού Θανάση Κυπραίου. Το 50% των εσόδων του δείπνου διατέθηκαν για τη θεραπεία του παιδιού που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.
Το φιλανθρωπικό δείπνο με οικοδέσποινα την Ντίνα Νικολάου, άντλησε έμπνευση από τη φράση της Μητέρας Τερέζας «Δεν υπάρχουν μεγάλα πράγματα – μόνο μικρά με μεγάλη αγάπη» και όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν, απόλαυσαν γεύσεις που συνδέονται στενά με τη φύση της Χαλκιδικής, δίπλα στη θάλασσα με ντόπιους καρπούς. Συνταγές θρεπτικές και υγιεινές, αλλά κυρίως νόστιμες! Η Αθωνική κουζίνα του πατέρα Νικήτα λιτή και μοναδική, με αυθεντικές αγιορείτικες συνταγές.



Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο