προορισμός…γεύση!

Το φεστιβάλ έκλεισε τις πόρτες του και κρατώ τις πιο ωραίες αναμνήσεις ! Πιστεύω πως ήρθε στην κατάλληλη στιγμή και εποχή. Σε μια εποχή που πλέον, ο καταναλωτής προσέχει πιο πολύ τι περιέχει το πιάτο του…
Αν και στην Ελλάδα τώρα ξεκινάνε τα βιολογικά προϊόντα να μπαίνουν στις ζωές μας, βλέποντας τα όλο και πιο πολλά στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στο εξωτερικό όμως, μπορούμε να βρούμε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα σε κάθε γωνιά του δρόμο.
Για 3 μέρες λοιπόν, η Τεχνόπολη στο Γκάζι έμοιαζε σαν ένα μεγάλο χωριό, με μόνο σκοπό, να μας γνωρίσει πολλά ελληνικά, βιολογικά προϊόντα αλλά να μας «διδάξει» έναν πιο σωστό τρόπο διατροφής.
Είχα τη χαρά να μαγειρέψω κοντά σε φίλους που ήρθαν με κέφι και έμπνευση για το καλύτερο, δηλαδή υγιεινά σνακ και φαγητά. Καταφέραμε για 3 μέρες να ενώσουμε όλη την Ελλάδα και να συνδιάσουμε φαγητά μόνο με βιολογικά προϊόντα. Νέα προϊόντα, πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις όλα εκεί για να μάθουμε τα πάντα για τη βιολογική καλλιέργεια.
Με μεγάλη χαρά δέχτηκα να είμαι φέτος πρέσβειρα του φεστιβάλ αυτού. Πιστεύω στο καλό φαγητό και στα ποιοτικά προϊόντα. Δεν πιστεύω πως το να τρώμε βιολογικά είναι θέμα μόδας που θα περάσει ή θα το βαρεθούμε. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος διατροφής, μια άλλη κουλτούρα που όλο και περισσότερο ενδιαφέρει τη νέα γενιά.
Ένα μεγάλο χωριό όπου βρήκαμε τα πάντα: χυμούς, φρούτα, λαχανικά, βότανα, αρτοσκευάσματα, καλλυντικά μέχρι και συσκευασίες.
Παράλληλα υπήρχαν πολλά σεμινάρια στα οποία μας μίλησαν πολλοί ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι εταιρειών, που καταφέραν να λύσουν τις απορίες του κόσμου και να μας μάθουν πως να ξεχωρίζουμε τα βιολογικά προϊόντα από τα μη.
Το 1ο Bio Festival ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ανυπομονώ για το επόμενο με καινούργιες bio εμπειρίες !!!

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *