destination taste!

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

: 12-14
: 30 min
: 1 hr

Εντυπωσιακή βασιλόπιτα που θα την λατρέψουν όλοι. Πλούσια κρέμα κάστανο, κράνμπερι και σταφίδες είναι ότι χρειάζεται για να μπει ο νέος χρόνος γλυκά. Βάλτε όλη σας την τέχνη για την πρωταγωνίστρια της βραδιάς.

Υλικά
  • Για το κέικ
  • 170 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 100 γρ. κράνμπερι
  • 4 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 κουτ. σούπας μπράντι
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. κρέμα κάστανου (την βρίσκομαι έτοιμη στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 βανιλίνη
  • Για το γλάσο
  • 2 ασπράδια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • Για τη διακόσμηση
  • Καραμελάκια σε διάφορα χρώματα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το κέικ: Ανακατεύω τις σταφίδες και τα κράνμπερι με το μπράντι και το γάλα για να μην κολλάνε μεταξύ τους. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Βήμα 2 Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα, όσο να ενσωματωθούν. Προσθέτω τις σταφίδες και τα κράνμπερι και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
  • Βήμα 3 Αδειάζω το μείγμα σε μία φόρμα με διάμετρο 22 εκ. περίπου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μία ώρα περίπου.
  • Βήμα 4 Για την κρέμα: Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάω με αυγοδάρτη καλά τη κρέμα κάστανου για να την αφρατέψω και την ενώνω μαλακά με τη σαντιγί με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μην σπάσω τον όγκο της.
  • Βήμα 5 Για το γλάσο: Χτυπάω στο μίξερ με το σύρμα όλα τα υλικά, όσο να ομογενοποιηθούν.
  • Βήμα 6 Κόβω στη μέση το κέικ, αφού κρυώσει και απλώνω στον ένα δίσκο την κρέμα. Τοποθετώ τον δεύτερο δίσκο επάνω και σκεπάζω το κέικ με το γλάσο.
  • Βήμα 7 Μπορείτε να στολίσετε με μικρά καραμελάκια σε διάφορα χρώματα και να σχηματίσετε με αυτά την χρονολογία.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο