destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΣΕ ΒΑΖΟ… Η ΝΕΑ ΤΡΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΓΕΥΜΑ!

ΣΑΛΑΤΑ ΣΕ ΒΑΖΟ… Η ΝΕΑ ΤΡΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΓΕΥΜΑ!

Σπάστε τη ρουτίνα του μεσημεριανού σας γεύματός! Κάνετε νόστιμες και πολύχρωμες σαλάτες κατευθείαν μέσα σε βάζα που είμαι σίγουρη πως θα ζηλέψουν πολλοί.
Η σαλάτα σε βάζο ή Jar salad όπως το λένε , είναι ιδανική, τώρα που πλησιάζει σιγά σιγά το καλοκαιράκι και θέλουμε να χάσουμε κάποια κιλά! Μπορείτε να την φτιάξετε και να τη πάρετε σε κάποιο πικνίκ ή απλά να την απολαύσετε κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας γεύματος στο γραφείο. Είναι τόσο γρήγορη και εύκολη, που σίγουρα θα θέλουν όλοι να τη δοκιμάσουν. Αυτός ο τρόπος που φτιάχνετε η σαλάτα σε γυάλινο βάζο είναι μια μέθοδο πολύ γνώστη στις αγγλοσαξονικές χώρες και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και στη Γαλλία. Γιατί όχι και στην Ελλάδα;
Η βάση της σαλάτας απλή, στην ουσία φτιάχνετε μια σαλάτα μέσα σ’ ένα βάζο για να μπορείτε να τη μεταφέρετε εύκολα.
Δεν με εκπλήσσει η επιτυχία που έχει προκαλέσει, αφού το γυάλινο βάζο είναι πολύ πιο υγιεινό από τα πλαστικά μπολ. Διατηρεί τα τρόφιμα πιο φρέσκα από σφραγίσει από τον αέρα και είναι αδιαπέραστο σε αντίθεση με το πλαστικό που είναι ένα πορώδες υλικό. Είναι επίσης γνωστό ότι το πλαστικό όταν το θερμαίνουμε σε κάποιο φούρνο μικροκυμάτων απελευθερώνει ουσίες που μπορεί να βλάψει την υγεία μας.
Μπορείτε να διαλέξετε βάζα για μαρμελάδες με καπάκι, αλλά και αυτά με το μεταλλικό κλιπ που σφραγίσει καλά αφού διαθέτει ειδικό καπάκι από καουτσούκ.
Πέντε βήματα σας χωρίζουν από μια φρέσκια δροσερή σαλάτα. Ακολουθήστε τα και απολαύστε την!
Βήμα 1: Ξεκινήστε βάζοντας πρώτα τη βινεγκρέτ ή κάποια σάλτσα για σαλάτα της επιλογή σας ,στο πάτο του γυάλινου βάζου. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο επειδή δεν πρέπει η βινεγκρέτ να έρθει σε επαφή με τα φυλλώματα της σαλάτας.
Βήμα 2: Βάλτε στη συνέχεια τα πιο βαριά λαχανικά ή αν διαλέξετε όσπρια, όπως το καλαμπόκι οι ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα ρεβίθια ή το τριμμένο καρότο. Θα βοηθήσει στη σάλτσα για να αποτρέψει τη βινεγκρέτ για να μη μαλακώσουν τα υπόλοιπα.
Βήμα 3: Στη συνέχεια προσθέστε αν έχετε επιλέξει ζυμαρικά, ρύζι, κίνοα κλπ.
Βήμα 4: Εάν είναι να φάτε τη σαλάτα σας μέσα σε 24 ώρες, σ’ αυτό το βήμα μπορείτε να προσθέσετε ζαμπόν, τυρί, τόνο κ.λπ.
Βήμα 5: Τέλος , βάλτε τα πράσινα φυλλώματα που θέλετε (φύλλα σπανάκι, ρόκα, μαρούλι κλπ) Μπορείτε επίσης να βάλετε τριμμένα τυριά (παρμεζάνα, γραβιέρα, κασέρι) διάφορους σπόρους (κολοκυθόσπορο, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο) ή κρουτόν για να έχετε έτσι μια πιο τραγανή υφή στη σαλάτα σας.
Κρατήστε τη σαλάτα σε δροσερό μέρος και την ώρα του φαγητό, απλά ανακινήστε καλά το βάζο. Θα ανακατευτούν όλα τα υλικά και θα βραχούν από την βινεγκρέτ. Αφαιρέστε το καπάκι και έτοιμο το γεύμα!

©Ντίνα Νικολάου



Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» έκπληξη με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΜελιτζάνες σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης