25 Απριλίου: Διάσημα μεσογειακά μαγειρέματα με κρασιά Παρπαρούση

H Oινοποιία Παρπαρούση ιδρύθηκε το 1974 από τον οινολόγο Θανάση Παρπαρούση και τη σύζυγο του Βάσω, με στόχο την παραγωγή εμφιαλωμένων ποιοτικών κρασιών. Η δεύτερη γενιά συμμετέχει ενεργά, με την Εριφύλη και τη Δήμητρα στην αμπελουργία, οινοποίηση και παραγωγή. Τρεις λοιπόν, οι «Κυρίες του Κρασιού» στο οινοποιείο που βρίσκεται στα Μποζαίτικα της Πάτρας και που οι πλειοψηφία των κρασιών παράγονται στους ιδιόκτητους αμπελώνες στη Μόβρη Αχαΐας και στα Μποζαΐτικα. Γι’ αυτό αποφάσισα να τους δώσω την ευκαιρία να παντρέψουν τα μοναδικά κρασιά τους με διάσημες μεσογειακές συνταγές. Μια ιταλική pantzanella, ένα αρωματικό, μαροκινό Ταζίν κοτόπουλο με κουσκούς αλλά και ένα Κιουνεφέ από την Τουρκία θα είναι μαγειρέματα που θα μας ταξιδέψουν.