προορισμός…γεύση!

Η ιδέα ξεκίνησε από την Αμερική και γρήγορα έγινε παγκόσμια τάση. Τα detox waters βασίζονται 100% στο νεράκι… αλλά… με γεύση. Έχουν μηδενικές θερμίδες, γεμίζουν το στομάχι, άρα αισθανόμαστε χορτάτοι και βοηθούν πολύ στη δίαιτα. Φρούτα ή λαχανικά κομμένα σε λεπτές φέτες θα δώσουν φρεσκάδα και γεύση.
Εγώ σας δίνω 10 πρωτότυπες ιδέες για απολαυστικά detox waters.

  1. Με φράουλες και λίτσι
    Βάλτε σε μια μεγάλη κανάτα 4-5 φράουλες και προσθέστε 2-3 λίτσι και φύλλα μέντας. Πλούσιο σε βιταμίνη C και πολύ ενέργεια. Απόλαυση!
  2. Με εσπεριδοειδές
    Η βιταμίνη που περιέχουν τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ είναι ιδανική για ένα καλό πρωινό ξεκίνημα. Αυτά τα εσπεριδοειδή είναι αντιοξειδωτικά και πλούσια σε βιταμίνη C. Κόψτε ένα φρούτο και βάλτε το στο νερό για επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας. Αν θέλετε ακόμη λίγη γεύση, μη διστάσετε να προσθέσετε μερικά κομμάτια μάνγκο.
  3. Με αγγούρι
    Λίγο λεμόνι, μέντα και αγγούρι. Είναι η ιδανική συνταγή γεμάτη φρεσκάδα και βιταμίνη για να παραμείνετε σε φόρμα! Ένα φυσικό και εύκολο κοκτέιλ.
  4. Με λεμόνι
    Κόψτε 2 λεμόνια σε φέτες και βάλτε τα σε μια κανάτα. Προσθέστε λίγη μέντα και γεμίστε με νερό. Πλούσιο σε βιταμίνη C, το λεμόνι είναι ένας τέλειος αποτοξινωτικό φρούτο που διευκολύνει τη πέψη και έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Ένα light mojito γεμάτο δροσιά.
  5. Με ακτινίδιο
    Αν το συνδυάσετε με αχλάδι, το ακτινίδιο είναι πολύ νόστιμο. Μην διστάσετε λοιπόν να τα προσθέσετε στο νερό για μια τέλεια αποτοξίνωση.
  6. Με λουλούδια
    Μερικά ροδοπέταλα για να αρωματίσετε το νερό σας θα μπορέσετε έτσι να ενυδατώσετε και να ομορφύνετε το σώμα σας. Μια συνταγή που δεν είναι και τόση συνηθισμένη.
  7. Με σύκα
    Βάλτε μερικά σύκα, φράουλες και λάιμ. Ότι πρέπει για να αντικαταστήσετε τα αλκοολούχα κοκτέιλς τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές βραδιές.
  8. Με πεπόνι
    Το πεπόνι είναι ζουμερό, φρέσκο και νόστιμο. Πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, διευκολύνει την πέψη και καταπολεμά τη γήρανση των κυττάρων του δέρματος.
  9. Με κόκκινα φρούτα
    Οι φράουλες, τα σμέουρα και τo μύρτιλο είναι τα τέλεια φρούτα για να τα απολαύσετε ενώ ταυτόχρονα φροντίζετε το σώμα σας. Για ακόμα περισσότερες γεύσεις, μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα κόκκινα φρούτα με λίγα φύλλα βασιλικού.
  10. Με σμέουρα, λεμόνι και μέντα
    Τα σμέουρα είναι νόστιμα, και αν τα συνδυάσετε με λεμόνι και μέντα, θα έχετε ένα τέλειο δροσιστικό νερό αποτοξίνωσης.

©Ντίνα Νικολάου

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *