προορισμός…γεύση!

Αχ αυτές οι γιαγιάδες… Είχαν πάντα τις λύσεις για όλα. Για το σπίτι, την καθαριότητα, την ομορφιά. Και φυσικά, τίποτα από τα μυστικά τους δεν περιείχε καθαριστικά, χημικά, κρέμες και όλα αυτά που χρησιμοποιούμε σήμερα. Ήταν πολύ οικονόμες και αξιοποιούσαν τα πάντα χωρίς να πετάνε τίποτα. Ως και το κατακάθι του καφέ τους… Αγαπημένη συνήθεια το ελληνικό καφεδάκι. Αφού το απολαύσετε, χρησιμοποιήστε το κατακάθι σε ένα σωρό πράγματα.
Για διαβάστε…

Φυσικό λίπασμα
Ίσως αυτό το έχετε ξανακούσει. Όταν στεγνώσει καλά ρίξτε το στο χώμα των φυτών σας. Θα έχετε έτσι, ένα 100% φυσικό λίπασμα.

Κρατάει μακριά τα μυρμήγκια
Αν το ανακατέψετε και με λίγο χυμό λεμονιού και το βάλετε εκεί που συνήθως περνάνε τα μυρμήγκια, θα εκπλαγείτε… Θα με θυμηθείτε το καλοκαίρι!

Κρατάει μακριά τα σαλιγκάρια και τους γυμνοσάλιαγκες
Πρέπει να το ρίξετε γύρω-γύρω από τα φυτά που θέλετε να προστατέψετε. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε το κατακάθι του καφέ με νερό και να το ψεκάσετε πάνω στα φυτά σας.

Μπορεί να καθαρίσει και διάφορα αντικείμενα
Χάρη στην ελαφρώς λειαντική του υφή, μπορεί να καθαρίσει όλα τα αντικείμενα χωρίς να τα καταστρέψει.

Είναι και υποκατάστατο των υγρών πιάτων
Αν αποφασίσατε να πάτε να κάνετε κάμπινγκ , και ξεχάσατε το απορρυπαντικό πιάτων σας έχω τη λύση! Αδειάστε το κατακάθι του καφέ στο σφουγγάρι και πλύνετε τα πιάτα. Θα φύγουν όλα τα υπολείμματα και φυσικά οι μυρωδιές.

Εξαφανίστε τις γρατζουνιές στα ξύλινα έπιπλα
Όταν πιείτε το καφεδάκι σας και όσο είναι ακόμη χλιαρό το κατακάθι, απλώστε λίγο από αυτό, επάνω στις γρατζουνιές των επίπλων. Αφήστε το 5 λεπτά και σκουπίστε καλά.

Καθαρίζει τους σωλήνες
Μη ξεχνάτε να ρίχνετε που και που, λίγο κατακάθι καφέ στο νεροχύτη ή στο νιπτήρα σας, αφήνοντας το βρύση να τρέχει.

Μια εξαιρετική αντιγηραντική μάσκα
Δεν είναι μόνο αντιγηραντική… κάνει και την επιδερμίδα μας πολύ απαλή και λαμπερή. Για μια σπιτική μάσκα θα χρειαστείτε το κατακάθι του καφέ και ένα ασπράδι αυγού. Ανακατέψτε τα καλά και απλώστε την κρέμα στο πρόσωπό σας για 10 λεπτά.

Να μην έχουν ψύλλους τα κατοικίδια σας
Εκεί που θα το έχετε στη μπανιερίτσα του, ανακατέψτε μέσα στο σαμπουάν του και λίγο από το κατακάθι του καφέ. Κάντε το μπανάκι του και θα έχετε ένα φυσικό αποπαρασιτικό.

Μια εξαιρετική θεραπεία κατά των μαύρων κύκλων
Σας έχω ακόμη μια σπιτική μάσκα τέλεια για τους μαύρους κύκλους. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το κατακάθι του καφέ με λίγες σταγόνες λεμόνι και 1 κουταλιά τυρί cottage. Απλώστε την κρέμα για 15 λεπτά και θα δείτε τους μαύρους κύκλους να εξαφανίζονται. Μπορείτε να την διατηρείτε στο ψυγείο και να την χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Ένα απαλό scrub χωρίς χημικές ουσίες
Κορίτσια μου μετά από τη μάσκα προσώπου, και τα διάφορα beauté που κάνουμε εμείς οι γυναίκες κάντε και ένα scrub με τον καφέ! Μοναδικό!

Ζωντανέψτε τα καστανά μαλλιά σας
Όσες έχετε φυσικά, καστανά μαλλιά, μπορείτε να τα κάνετε να «ζωντανέψουν» χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα κατακάθι, κάνοντας μασάζ. Ξεπλύνετε καλά και θα δείτε διαφορά.

Είναι καλό κατά τις κακές οσμές
Αν σας μυρίζει το ψυγείο, ή ακόμα και τα ντουλάπια σας, βάλτε σε ένα μπολ κατακάθι καφέ. Η μυρωδιά θα φύγει ως μαγείας!

©Ντίνα Νικολάου

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *