προορισμός…γεύση!

Η μεγαλύτερη γιορτή της γαστρονομίας και του κρασιού της Λήμνου, το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου “Lemnos Philema”, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 21 Ιουλίου και το Σάββατο 22 Ιουλίου στο Γυμνάσιο της Μύρινας.

Ομιλίες, βραβεία, φαγητό, κρασί και ζωντανές παρουσιάσεις συνέθεσαν το φετινό φεστιβάλ που είναι πλέον θεσμός για τη Λήμνο. Πολυάριθμες οι συμμετοχές και φέτος με παραγωγούς, οινοποιούς και εστιατόρια, όλοι μέλη του Συλλόγου Γαστρονομίας και Οίνου Λήμνου. Στο φετινό “Lemnos Philema”, επίτιμοι καλεσμένοι μας ήταν η γνωστή chef Ντίνα Νικολάου και η food blogger Μαρίνα Ζαφείρη. Τη διοργάνωση του φεστιβάλ επιμελείται η Άνθεια Κώτση.

Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, Παρασκευή 21 Ιουλίου, ξεκίνησε με τις ομιλίες του Lemnos Philema Hub, όπου η chef Ντίνα Νικολάου μίλησε για την σημασία της εντοπιότητας και την προώθηση των ελληνικών προϊόντα στο εξωτερικό. Στη συνέχεια ακολούθησε η Μαρίνα Ζαφείρη μιλώντας για το ενδιαφέρον του κόσμου για τα τοπικά προϊόντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η βραδιά έκλεισε με τις ομιλίες των παραγωγών και οινοποιών από τις εταιρείες: Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης, Αυγά Λήμνου, Γκαράλη Οινοποιείο, Evante Estate, Κτήμα Όλον, Λήμνου Θάλασσα, Limnos Organic Wines, Limnos Wines, Μελίχρυσος, Τυροκομείο Χρυσάφης, Σαλαμουσάς Agrifood. Την εβδομάδα του φεστιβάλ, τα εστιατόρια “Ταβέρνα Καλουδίτσα” και “Στης Μιχαλήτσας” πρότειναν στους επισκέπτες τους τα “Lemnos Philema Menu” με ιδιαίτερη αναφορά στα τοπικά προϊόντα καθώς και στους παραγωγούς τους.

Την ίδια ημέρα, ακολούθησαν τα “Lemnos Philema Awards”, τιμητικά βραβεία του Lemnos Philema για την προσφορά στην ανάδειξη και διατήρηση του πολιτισμού, της γαστρονομίας και του οίνου της Λήμνου. Απονεμήθηκαν δύο βραβεία, το ένα στη μνήμη της Ουρανίας Βαγιάκου, το βραβείο παρέλαβε η αδερφή της κα. Βαρβάρα Βλαχοπούλου και το άλλο στην κα. Κρυστάλλω Τριανταφύλλου της ταβέρνας “Μαν-τέλλα”.

Το Σάββατο, 22 Ιουλίου η ημέρα ήταν γεμάτη μαγειρικές, με την chef Ντίνα Νικολάου στη σκηνή να μαγειρεύει φλωμάρια με σάλτσα ντόπιων τυριών και λημνιά κολοκυθόπιτα, τη Μαρίνα Ζαφείρη να φτιάχνει μπισκότα με ταχίνι, και τους παραγωγούς και οινοποιούς να γεμίζουν το Γυμνάσιο με τα προϊόντα τους δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να τα γευτεί.Οι συμμετέχοντες παραγωγοί και οινοποιοί ήταν οι εξής: Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης, Αυγά Λήμνου, Αχιλλαδέλης, Γκαράλης Οινοποιείο, Evante Estate, Hefissto Organic Olive Oil, Κτήμα Όλον, Λήμνου Θάλασσα, Limnos Organic Wines, Limnos Wines, Μελίχρυσος, Οικογένεια Ποριάζη, Τυροκομείο Χρυσάφης, Σαλαμουσάς Agrifood.

Το Lemnos Philema ευχαριστεί θερμά το ΙΕΚ Λήμνου και τη σπουδάστρια του Δέσποινα Αρχοντίδου για τη βοήθεια της στο live cooking, καθώς και την εταιρεία Ananiadis Foods για τη χορηγία τους σε όλα τα απαραίτητα για την εκδήλωση σκεύη μαγειρικής.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Τουριστικού Οργανισμού.

Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Λήμνου για την παραχώρηση του χώρου.

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ Β. Αιγαίου

Τοπικοί Χορηγοί Επικοινωνίας: Ena Media Group, MEAS Limnos (Ράδιο Λήμνος), FM 100 Limnos, Limnos Live, Limnos Report

Χορηγός: Ananiadis Foods

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *