Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

25 Απριλίου: Διάσημα μεσογειακά μαγειρέματα με κρασιά Παρπαρούση

25 Απριλίου: Διάσημα μεσογειακά μαγειρέματα με κρασιά Παρπαρούση

H Oινοποιία Παρπαρούση ιδρύθηκε το 1974 από τον οινολόγο Θανάση Παρπαρούση και τη σύζυγο του Βάσω, με στόχο την παραγωγή εμφιαλωμένων ποιοτικών κρασιών. Η δεύτερη γενιά συμμετέχει ενεργά, με την Εριφύλη και τη Δήμητρα στην αμπελουργία, οινοποίηση και παραγωγή. Τρεις λοιπόν, οι «Κυρίες του Κρασιού» στο οινοποιείο που βρίσκεται στα Μποζαίτικα της Πάτρας και που οι πλειοψηφία των κρασιών παράγονται στους ιδιόκτητους αμπελώνες στη Μόβρη Αχαΐας και στα Μποζαΐτικα. Γι’ αυτό αποφάσισα να τους δώσω την ευκαιρία να παντρέψουν τα μοναδικά κρασιά τους με διάσημες μεσογειακές συνταγές. Μια ιταλική pantzanella, ένα αρωματικό, μαροκινό Ταζίν κοτόπουλο με κουσκούς αλλά και ένα Κιουνεφέ από την Τουρκία θα είναι μαγειρέματα που θα μας ταξιδέψουν.

 

     

 


Related Posts

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών. Μαθαίνοντας […]

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς πως όλο και πιο συχνά, βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, βιολογικά προϊόντα. Μεγάλες, μικρές και καινούργιες εταιρίες προτείνουν αυτό το κάτι διαφορετικό αλλά υγιεινό. Η αλήθεια είναι πως τα προτιμώ και εγώ και σε κάθε μου καινούργια συνταγή […]