Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

25 Απριλίου: Διάσημα μεσογειακά μαγειρέματα με κρασιά Παρπαρούση

25 Απριλίου: Διάσημα μεσογειακά μαγειρέματα με κρασιά Παρπαρούση

H Oινοποιία Παρπαρούση ιδρύθηκε το 1974 από τον οινολόγο Θανάση Παρπαρούση και τη σύζυγο του Βάσω, με στόχο την παραγωγή εμφιαλωμένων ποιοτικών κρασιών. Η δεύτερη γενιά συμμετέχει ενεργά, με την Εριφύλη και τη Δήμητρα στην αμπελουργία, οινοποίηση και παραγωγή. Τρεις λοιπόν, οι «Κυρίες του Κρασιού» στο οινοποιείο που βρίσκεται στα Μποζαίτικα της Πάτρας και που οι πλειοψηφία των κρασιών παράγονται στους ιδιόκτητους αμπελώνες στη Μόβρη Αχαΐας και στα Μποζαΐτικα. Γι’ αυτό αποφάσισα να τους δώσω την ευκαιρία να παντρέψουν τα μοναδικά κρασιά τους με διάσημες μεσογειακές συνταγές. Μια ιταλική pantzanella, ένα αρωματικό, μαροκινό Ταζίν κοτόπουλο με κουσκούς αλλά και ένα Κιουνεφέ από την Τουρκία θα είναι μαγειρέματα που θα μας ταξιδέψουν.

 

     

 


Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe