προορισμός…γεύση!

Μιλάνε πολύ για το chia τώρα τελευταία ! Κάνει το γύρο του κόσμου και δεν έχουν άδικο… σας αποκαλύπτω όλες τις αρετές του και είναι πολλές.

Το chia είναι χωρίς γλουτένη και πολύ θρεπτικό
Οι σπόροι Chia είναι χωρίς γλουτένη και έχουν μόνο καλά πράγματα. Δηλαδή για να καταλάβετε τι χάνετε: περιέχει ίνες, μέταλλα, βιταμίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, κάλιο και ασβέστιο. Αν τα προσθέσετε στα γεύματά σας και τις καθημερινές σας προετοιμασίες, θα σας κάνουν μόνο καλό!

Μια ουδέτερη γεύση
Εφόσον είναι ουδέτερο μπορείτε να τα βάλετε και σε αλμυρά άλλα και σε γλυκά (smoothies, γλυκά, σούπες, κέικ…)

Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες
Οι σπόροι Chia είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες. Μετρήστε 17 γραμμάρια πρωτεΐνης για 100 γρ. σπόρων δηλαδή 2 φορές περισσότερο από τους άλλους σπόρους. Οι αθλητές το αγαπούν μετά από τη προπόνηση τους.

Ένα εξαιρετικό υποκατάστατο
Οι σπόροι Chia αποτελούν εξαιρετικό υποκατάστατο των αυγών. Είναι ιδανικά για μια χορτοφαγική διατροφή, τόσο γλυκιά όσο και αλμυρή. Για να αντικαταστήσετε ένα αυγό σε κάποιες συνταγές που θέλετε να φτιάξετε (κέικ, κρέμες, τάρτες…) ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας σπόρων + 30 ml νερό και αφήστε το περίπου για δεκαπέντε λεπτά. Οι σπόροι, με την επαφή του νερού, θα σχηματίσουν μια κολλώδης υφή, και αυτό είναι το υποκατάστατο του αυγού.

Αναπληρώνει κάποιες λιπαρές ουσίες
Οι σπόροι Chia μπορούν να αντικαταστήσουν το 50% της λιπαρότητας (βούτυρο ή μαργαρίνη) σε πολλές συνταγές, συμπεριλαμβανόμενο και τα γλυκά.

3 σε 1
Μπορείτε να τα φάτε ξερά ή αν το ανακατέψετε με κάποιο υγρό ή αλεσμένο για να έχετε μια λεπτή σκόνη σαν αλεύρι.

Το χρησιμοποιούμε όσο θέλουμε!
Οι σπόροι chia είναι μαγικοί, μπορείτε να τα βάλετε σε μια σαλάτα, σε ένα γιαούρτι, σε μια granola, να τα προσθέσετε σε ένα λευκό τυρί, σε ένα κουάκερ, μια φρουτοσαλάτα ή να τα προσθέσετε σε συνταγές για κέικ, smoothies ή κρέμες. Εσείς επιλέγετε!

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *