Τα καλά ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά χρησιμοποιούνται επιτόπου ωμά ή σε μαγείρεμα. Συχνά φυλάω τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μου (μαϊντανό, άνηθο, σέλινο) σε σακουλάκι, στην κατάψυξη, σε μικρές δόσεις και τα χρησιμοποιώ ανά πάσα στιγμή, όχι όμως ωμά, μόνο για μαγείρεμα. Ενας πολύ γρήγορος και εύκολος τρόπος για να τα ψιλοκόψω είναι να χρησιμοποιήσω ένα ειδικό ψαλίδι κουζίνας.
ΒΗΜΑ – 1: Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά το ματσάκι του μυρωδικού. Πιάνω το ματσάκι και με το χέρι αποκόβω τα κοτσάνια από τα φύλλα. Δεν πετάω τα κοτσάνια ωστόσο, αφού αν τα δέσω με ένα σπαγκάκι τα χρησιμοποιώ σαν μπουκέ γκαρνί (αρωματικό ματσάκι) σε ζωμούς ή σούπες.
ΒΗΜΑ – 2: Βάζω τα φύλλα σε ένα σωρό επάνω στο ξύλο κοπής. Πιάνω ένα μεγάλο και κοφτερό μαχαίρι από τη λαβή και από τη μύτη της λάμας (όχι από την πλευρά που κόβει) και κόβω σε διάφορες διευθύνσεις τα φύλλα, με κίνηση τραμπάλας. Οσο περισσότερες φορές τα κόψω και με πιο πολλές κατευθύνσεις, τόσο πιο ψιλοκομμένο θα γίνει το μυρωδικό.
Really good!