Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πώς ψιλοκόβω τα φρέσκα μυρωδικά

Πώς ψιλοκόβω τα φρέσκα μυρωδικά

Τα καλά ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά χρησιμοποιούνται επιτόπου ωμά ή σε μαγείρεμα. Συχνά φυλάω τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μου (μαϊντανό, άνηθο, σέλινο) σε σακουλάκι, στην κατάψυξη, σε μικρές δόσεις και τα χρησιμοποιώ ανά πάσα στιγμή, όχι όμως ωμά, μόνο για μαγείρεμα. Ενας πολύ γρήγορος και εύκολος τρόπος για να τα ψιλοκόψω είναι να χρησιμοποιήσω ένα ειδικό ψαλίδι κουζίνας.

ΒΗΜΑ – 1: Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά το ματσάκι του μυρωδικού. Πιάνω το ματσάκι και με το χέρι αποκόβω τα κοτσάνια από τα φύλλα. Δεν πετάω τα κοτσάνια ωστόσο, αφού αν τα δέσω με ένα σπαγκάκι τα χρησιμοποιώ σαν μπουκέ γκαρνί (αρωματικό ματσάκι) σε ζωμούς ή σούπες.
ΒΗΜΑ – 2:
Βάζω τα φύλλα σε ένα σωρό επάνω στο ξύλο κοπής. Πιάνω ένα μεγάλο και κοφτερό μαχαίρι από τη λαβή και από τη μύτη της λάμας (όχι από την πλευρά που κόβει) και κόβω σε διάφορες διευθύνσεις τα φύλλα, με κίνηση τραμπάλας. Οσο περισσότερες φορές τα κόψω και με πιο πολλές κατευθύνσεις, τόσο πιο ψιλοκομμένο θα γίνει το μυρωδικό.


Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe