Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πώς ψιλοκόβω τα φρέσκα μυρωδικά

Πώς ψιλοκόβω τα φρέσκα μυρωδικά

Τα καλά ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά χρησιμοποιούνται επιτόπου ωμά ή σε μαγείρεμα. Συχνά φυλάω τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μου (μαϊντανό, άνηθο, σέλινο) σε σακουλάκι, στην κατάψυξη, σε μικρές δόσεις και τα χρησιμοποιώ ανά πάσα στιγμή, όχι όμως ωμά, μόνο για μαγείρεμα. Ενας πολύ γρήγορος και εύκολος τρόπος για να τα ψιλοκόψω είναι να χρησιμοποιήσω ένα ειδικό ψαλίδι κουζίνας.

ΒΗΜΑ – 1: Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά το ματσάκι του μυρωδικού. Πιάνω το ματσάκι και με το χέρι αποκόβω τα κοτσάνια από τα φύλλα. Δεν πετάω τα κοτσάνια ωστόσο, αφού αν τα δέσω με ένα σπαγκάκι τα χρησιμοποιώ σαν μπουκέ γκαρνί (αρωματικό ματσάκι) σε ζωμούς ή σούπες.
ΒΗΜΑ – 2:
Βάζω τα φύλλα σε ένα σωρό επάνω στο ξύλο κοπής. Πιάνω ένα μεγάλο και κοφτερό μαχαίρι από τη λαβή και από τη μύτη της λάμας (όχι από την πλευρά που κόβει) και κόβω σε διάφορες διευθύνσεις τα φύλλα, με κίνηση τραμπάλας. Οσο περισσότερες φορές τα κόψω και με πιο πολλές κατευθύνσεις, τόσο πιο ψιλοκομμένο θα γίνει το μυρωδικό.


Related Posts

Galaxy Bar & Restaurant: κορυφαία εμπειρία!

Galaxy Bar & Restaurant: κορυφαία εμπειρία!

Με πανοραμική θέα της Αθήνας που σε καθηλώνει, ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικου resort και γεύσεις που σε ταξιδεύουν, το Galaxy Bar & Restaurant στην κορυφή του ξενοδοχείου Hilton είναι η απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας. Ο Executive Chef του Hilton Κώστας Αθανασίου και ο Chef […]

ΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΥΣΑΦΙ»

ΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΥΣΑΦΙ»

Εκδήλωση ενημέρωσης και γαστρονομίας για τον ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΠ Την Τρίτη 15/10/2019, στο εστιατόριο BARABICU  στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση γαστρονομικού και ενημερωτικού χαρακτήρα για την προώθηση του ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΠ,  ένα από τα δημοφιλέστερα και πολυτιμότερα  μπαχαρικά της διεθνούς κουζίνας, «το χρυσάφι της Ελληνικής γης», […]